Novo u Beču: Gradski voz S-Bahn vozi i noću

15.12.2019

Od ovog vikenda, 15. decembra 2019. godine, bečki S-Bahn će prevoziti putnike i u toku noći. Pored toga, putnike očekuje i novi red vožnje, sa češćim intervalima vozova.

Bild: (c) öbb

Ova vest će svakako obradovati pre svega mlade, ali i sve one Bečlije koji i posle ponoći žele da sigurno i brzo stignu kući. Posle podzemne železnice u Beču i brze gradske pruge (S-Bahn) su odlučile da njihovi vozovi  saobraćaju noću preko vikenda.

Dakle, u noći između petaka na subotu i subota na nedelju, kao i noć pre nekog praznika gradski voz “Šnelban” voziće putnike i noću i to u intervalima od pola sata. Doduše ne na svim linijama, ali ipak na onim najvažnijim i to na glavnoj trasi od Floridsdorfa do Mödlinga i na liniji S 45 trasa Hütteldorf-Heiligenstadt-Handelskai.

Ovo nije jedina novina kad je reč o brzim prigradskim železnicama u Beču. Od 15. decembra vozovi na relaciji Floridsdorf-Meidling saobraćaju preko dana svaka tri minuta, a na relaciji Floridsdorf-Liesing svakih deset minuta. Osim toga, vozovi na relaciji Hütteldorf-Wien Aspern će svakodnevno saobraćati u intervalima od pola sata. Dobra vest i za one koji moraju da porane na bečki aerodrom Švehat. Već u ranim jutarnjim satima u 04:06 sati kreće prva garnitura vagona na liniji S7 prema aerodromu.

S obzirom na to da u garažama austrijskih aerodroma, a posebno u garaži koju ima aerodrom u Beču, morate platiti velike troškove parkiranja koji mogu biti i skuplji od avionske karte, možda je bolje da koristite novu ranu liniju do aerodroma. 

Međutim, noćni  S-Bahna u Beču nije potpuno nova ponuda. Od 2006. do 2010. godine vikendom je postojao takav red vožnje, ali je prekinut kad je bečki metro počeo da vozi noću.

Ukoliko planirate da iz Beča putujete vozom u pravcu Salzburga, zahvaljujući Plavoj liniji (WESTblue) je to jednostavnije jer ima šest gradskih stanica kroz Beč. 

-Beč/Praterstern (U1/U2 i brojne S-linije)
-Landstraße (U3/U4 i brojne S-linije)
-Rennweg (S-linije)
-Quartier Belvedere (S-linije)
-Hauptbahnhof (peron 1-2; U1/brojne S-linije, vozovi)
-Meidling (U6/brojne S-linije)
….. i  preko stanica St. Pölten – Amstetten – Linz – Wels – Attnang-Puchheim  do Salzburga.

 

NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

Gastarbajteri u Beču: Inicijativa za podizanje spomenika gastarbajterima

Bečlije glasale protiv mirisa u bečkom metrou

Dementne osobe u bečkom javnom prevozu

Zatvara se Glavna železnička stanica u Beogradu

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava