Zanimanja u gradskoj upravi: Grad Beč obrazuje učenike u privredi

28.11.2019

Zanimanja i zanati koji se mogu izučiti u gradskoj upravi Beča su raznovrsna: tehnički crtač, kancelarijski službenik, laboratorijski tehničar, ali i baštovan, stolar i mnoga druga.

(c) www.wien.gv.at _ Robert Staudinger

Kao najveći poslodavac u Austriji, bečka gradska uprava nudi mladima mogućnost učeničkog mesta i obuku za interesantna zanimanja,  prema najnovijim standardima.

Kvalitet obrazovanja je prvorazredan, a oni koji ostanu i da rade u gradskim opštinama i firmama, radna mesta su praktično sigurna. Učenicima se nude i mnoge dodatne povoljnosti.

Vrsta  zanata i zanimanja koja se mogu izučavati je široka i raznovrsna: tehnički crtač,  kancelarijski službenik, laboratorijski tehničar, ali i baštovan, stolar i mnoga druga.
Prijave na konkurs za 2020. godinu su u toku.

Za vreme obučavanja učenici mogu da posećuju dodatne kurseve, kao na primer za kompjuter, ECDL. Postoji mogućnost i da učenici putuju na nekoliko nedelja u inostranstvo. Oni tamo stiču nova iskustva i proširuju svoja znanja stranih jezika. Za vreme izučavanja zanimanja postoji mogućnost da se počne i sa pripremama za polaganje mature, čime se otvaraju nove mogućnosti za napredovanje u karijeri.

Grad Beč svojim učenicima nudi:

 Vrhunsko obrazovanje, koje ima budućnost
 Prijatnu radnu atmosferu
 Obuhvatnu primenu naučenog u samom radu
 Dalje obrazovanje uz pomoć eksternih predavača
 Nagrađivanje najboljih izučenih šegrta
 ECDL (vozačku dozvolu za kompjuter)
 Praksu u inostranstvu
 Zanat sa maturom

Formular za prijavu i detaljne informacije o uslovima da postanete učenik Grada Beča pročitajte ovde

Grad Beč veoma poklanja pažnju i na lične  sposobnosti svojih učenika. Recimo na one kojima prvi jezik za komunikaciju nije nemački jer je znanje više jezika često velika prednost. Osim toga ako je neko volonterski radio u nekom udruženju, onda on već ima iskustva po pitanjima sposobnosti rada u timu ili organizacije.
Velike šanse da dobiju mesto za izučavanje nekog zanimanja u gradskoj opštini imaju one mlade devojke koje konkurišu za zanimanja koja nisu tipična za žene.

Aktuelna zanimanja koja se mogu izučiti pročitajte na zvaničnioj stranici Grada Beča. 

Sve informacije o mogućnostima izučavanja zanimanja u opštinskim službama grada Beča pročitajte na srpskom,bosanskom i hrvatskom jeziku.

 

NAJNOVIJE VESTI- NASLOVNA OVDE

 

PROČITAJTE I OVO:

Mladi moraju da se obrazuju do 18 godina!

Besplatno pravno savetovalište u Beču za omladinu od 13 do 26 godina

Beč: Besplatna pomoć u učenju – “Förderung 2.0“

Praznici u Austriji: Ovo su najvažniji datumi u školskoj godini 2019/20

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava