Beč ima aplikaciju „Sagꞌs Wien“ za prijavu nekog problema u gradu

21. feb 2017 u 20:29

Beč ima aplikaciju “Reci Beču!“ sa kojom u 30 sekundi preko smartphone-a građani mogu da gradskoj upravi prijave zabrinutost, opasnost ili kvar u gradu. Poruke se mogu poslati brzo i bez registracije.

U okviru strategije za digitalizaciji, Grad Beč je razvio aplikaciju pod nazivom „Sagꞌs Wien“ („Reci Beču“) koja omogućava građanima da se u roku od 30 sekundi  gradskoj upravi prijavi bilo kakav problem u gradu. Bilo da je u pitanju zabrinutost, opasnost ili neki  kvar u Beču,  koju su građani primetili, sa samo nekoliko klikova preko aplikacije, poruke se mogu poslati brzo i bez registracije.

Pomoću aplikacije Bečlije mogu da prijave problem, kao što je kvar na semaforu, otpad na zelenoj površini ili neadekvatno obezbeđeno mesto na kome se vrše popravke ili radovi. Na ovaj način komunikacije između stanovnika Beča i gradske uprave, problemi u gradu se rešavaju mnogo brže i preciznije.

Građani Beča koji prijavljuju problem mogu da ga opišu ili pošalju sliku, a ukoliko je uključena opcija za određivanje lokacije mobilnog telefona, aplikacija „Sagꞌs Wien“ („Reci Beču“) automatski prosleđuje tačnu lokaciju nadležnoj instituciji, koja će rešiti problem.
Aplikacija „Sagꞌs Wien“ („Reci Beču“) može da registruje da li je isti problem već prijavljen, kao i status otklanjanja problema, odnosno da li je rešenje prijavljenog problema već u proceduri.

Aplikacija „Sagꞌs Wien“ („Reci Beču“) je besplatna i dostupna za operativne sisteme „iOS“, „android“ i „windows“.
Aplikaciju možete skinuti i na zvaničnoj internet stranici grada Beča.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava