Dijaspora TV: Nov, redizajniran i moderniji portal dijaspora-online

11. okt 2017 u 12:27

Internet portal dijaspora.tv započinje novu fazu svog razvoja, u potpuno novom dizajnu, s mnoštvom modernih medijskih servisa i usluga i osnaženom redakcijom.

Prva novina na portalu dijaspora.tv (dijaspora-online) je potpuno novi dizajn, koji omogućava preglednost i jednostavnu navigaciju, tj. pronalaženje vesti i željenih sadržaja raspoređenih po preglednim rubrikama. Posebno mesto na portalu zauzimaju događaji koji su značajni za dijasporu u Austriji, ali i za javnost u Srbiji i regionu, koja se interesuje za život svojih građana u inostranstvu.

Još jedna novina u odnosu na stari portal  je „responsive design“ koji obezbeđuje automatsko prilagođavanje sajta svim posetiocima, bez obzira na to s kog uređaja je pozivaju. Od sada će, dakle i čitaoci koji portal dijaspora.tv posećuju preko svojih mobilnih uređaja i tableta, nesmetano moći da koriste sve sadržaje.

 

Multimedijalni servisi 

Osim standardnih vesti i tekstova o dešavanjima značajnim za dijasporu u Austriji, koje su dostupne u odgovarajućim rubrikama (Društvo, Gradske vesti, Politika, Zdravlje, Sport, Srbija i region, Austrija), posetioci će na novom portalu moći da gledaju i televizijsku emisiju „Dijaspora uživo“, koja ove godine započinje jubilarni 10. serijal, ali i druge TV-priloge i emisije u okviru kategorije „TV„.

DIJASPORA.TV ide još  korak dalje, pa će ubuduće događaje i konferencije za medije iz modernog poslovno-medijskog centra „IdeaHouse“ u srcu Beča prenositi direktno u rubrici „LIVE„. Redakcija  za čitaoce i gledaoce priprema velika iznenađenja. Uskoro će se po prvi put u istoriji našeg medija naći i TV-emisije koje će biti pripremane i emitovane samo na novom portalu.

Prilikom direktnih prenosa događaja iz Austrije, Srbije ili iz medijskog centra  „IdeaHouse“ na vrhu naslovne strane portala, ispod glavnog menija, pojavljivaće se ekran, na kojem će posetioci uživo pratiti najnovija dešavanja u multimedijalnoj produkciji.

Multimedijalno pokrivanje događaja je jedna od najbitnijih prednosti portala dijaspora.tv (dijaspora-online) čija je redakcija sastavljena od iskusnih medijskih profesionalaca koja koristi vrhunsku tehičku opremu, prati najnovije svetske trendove i publiku informiše u okviru različitih medijskih formata.

 

Svi mediji u jednom 

Glavna ideja osnivača i idejnih tvoraca projekta, iskusnih medijskih profesionalaca Vesne i Ljubiše Dimitrijević, bila je da sve medije spoje u jednom, jer se u tome sastoji budućnost medija u digitalnom dobu.

„Naša nova dijaspora.tv više nije samo informativni portal, već sa novim video-servisima i direktnim prenosima poprima karakteristike online-televizije koju ćemo sve intenzivnije razvijati“, objašnjava Vesna Dimitrijević.

„Posebno smo ponosni na Pressroom koji će olakšati rad našim kolegama u drugim medijima i omogućiti kvalitetnije i potpunije izveštavanje o srpskoj dijaspori, jer ona to definitivno zaslužuje. Ne zaboravljamo ni one koji još uvek rado čitaju novine i vole taj najstariji medijski format, pa ćemo na portalu imati poseban kutak namenjen našem magazinu koji će na ekranu moći da se prelistava kao klasične novine, ali u elektronskoj formi“, otkriva Vesna.

Novi portal (dijaspora-online) zahvaljujući naprednim tehničkim rešenjima podržava izveštavanje u svim navedenim formatima, pa će posetioci moći da biraju iz mnoštva različitih sadržaja i da budu bolje i kvalitetnije informisani o svim pitanjima koja su važna za njihov život.

Pressroom za medijske kuće i profesionalce

Za novinare i medijske profesionalce iz Srbije, Austrije i drugih zemalja, pokrenut je specijalni servis „Pressroom – Desk“ -„Dijaspora monitor“ za preuzimanje video-zapisa, fotografija i tekstualnih izveštaja sa posebno bitnih dešavanja u Austriji, koje će naša redakcija objavljivati. Novi servis će u promotivnom periodu nakon pokretanja portala za njih biti besplatan. Informacije o mogućnostima saradnje, medijskim uslugama i uslovima korišćenja ovog servisa nalaze se u kategoriji „Pressroom“.

Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu, profesionalnoj opremi i mreži partnera i saradnika, dijaspora.tv  (dijaspora-online)  će u okviru ovog servisa nuditi video-zapise i montirani video-materijal , fotografije u visokoj rezoluciji i profesionalne novinarske izveštaje.

Ovi besplatno dostupni sadržaji će zainteresovanim medijima omogućiti da svoju publiku izveštavaju s lica mesta iz Beča i dijaspore na neuporedivo pristupačniji i kvalitetan način. Tome će doprineti i rubrika „Event“ u kojoj ćemo najavljivati predstojeće i objavljivati izveštaje sa već održanih događanja. „Kalendar događaja“ sadrži pregled svih značajnih dešavanja po datumima.

 

Specijalizovani sadržaji

Ponudu portala upotpunjavaju specijalni sadržaji za posebne ciljne grupe. Posebna kategorija „Business“ namenjena je poslovnim korisnicima i onima kojima treba pomoć prilikom pokretanja biznisa i saveti o njegovom razvijanju.

Za one koji žele da pronađu inspiraciju za (svoj) životni stil i da prate najnovija dešavanja iz te oblasti imamo posebnu rubriku „Lifestyle“, u kojoj se bavimo kulturom, turizmom i koja sadrži inspirativne intervjue, video vesti i blogove.

Pratite dijaspora.tv (dijaspora-online) , najpoznatiji medij za pripadnike dijaspore u Austriji i šire, u njegovoj novoj, modernoj fazi razvoja!

Vaše predloge i ideje smo uvek rado prihvatali, a s tim nastavljamo i ubuduće. Pišite redakciji na: office@dijaspora.tv

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava