Pasoš vam ističe, a već ste isplanirali odmor i rezervisali letovanje

13. jula 2018 u 07:35

Pasoš: Predlažemo da na vreme proverite validnost svojih putnih isprava kako biste bez trzavica otišli na zasluženi godišnji odmor.

Vreme je godišnjih odmora i tim povodom savetujemo našim čitaocima koji poseduju austrijske pasoše da provere njihovu važnost, kako ne bi došli u situaciju da otkažu letovanje. Ukoliko vam je važnost pri kraju ili je ne daj bože već istekao onda se brzo morate obratiti Službi za izdavanje pasoša, i da pokušate da izbegnete čekanje i da izvadite novu putnu ispravu tj. pasoš.

Svakako se svi radujemo predstojećim godišnjim odmorima i planiramo naše destinacije kuda ćemo otići. U svoj toj gužvi i radovanju mali je broj onih koji na vreme provere važnost svog pasoša. Ukoliko je rok važnosti pasoša već istekao može doći do problema, a planirani odlazak na godišnji odmor doveden u pitanje.

Službe za izdavanje pasoša

U bečkim magistratskim službama se pred godišnje odmore uglavnom zabeleži rast broja zahteva za izdavanje novih pasoša i produženja postojećih. Bečlije mogu da zakažu i onlajn termin za izdavanje pasoša ili proveriti vreme čekanja.

Izdavanje novih pasoša traje, otprilike, pet radnih dana jer se isti zbog mera sigurnosti štampaju u centralnoj državnoj štampariji.

Ukoliko nekom treba brže izdavanje pasoša postoji mogućnost izdavanja takozvanih „ekspres/brzih pasoša“ ili „pasoša za jedan dan“, s tim što je dobijanje ovih vrsta pasoša skuplje od pasoša koji se dobijaju „normalnom“ procedurom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava