Budite bez straha: Proba alarmnih sirena u Beču!

06. okt 2018 u 08:39

Više od 8.200 sirena u celoj Austriji i oko 180 u Beču imaće probu sistema za obaveštavanje i uzbun, te se građani mole za razumevanje i da ne budu u panici jer je to "samo provera".

(c) Stadt Wien

U subotu 6. oktobra 2018. godiene,  u 12:00 časova biće izvršena proba sistema za obaveštavanje i uzbunu, koji će označiti jak zvuk sirena. 

Ovo je samo proba, pa se  građanima Beča skreće pažnja da će zvuk sirene ukazati da je u toku „samo provera“ ispravnosti sistema za obaveštavanje i uzbunu.Više od 8.200 sirena u celoj Austriji imaće probu sistema, koja se uvek sprovodi u prvoj suboti oktobra.

U 12:00 časova, prvo će se oglasiti sirena u trajanju od 15 sekundi koja će najaviti početak probe. Zatim će jaka konstantna sirena u trajanju od 3 minuta bez prestanka, označiti signal za „upozorenje da dolazi opasnost“.
Zavijajuća sirena u trajanju od 1 minut označiva alarm za stvarnu opasnost i znak za traženje skrovišta. Takođe, ukoliko je moguće (u stvarnoj opasnosti) poslušati dalja uputstva na nacionalnoj televiziji ORF i radiju.
Na kraju probe oglasiće se sirena stabilnog tona u trajanju od 1 munut, što ujedno znači da je opasnost prošla.

Dežurni telefon za reklamacije

U subotu  6.oktobra 2018.  od 11:00 do 14:00 časova biće otvoren telefonski broj za sirene na kome moćete prijaviti smetnje o probi sirena (01/ 4000-7524). Na primer, možete reklamirati da je sirena u vašem oktuženju bila preslaba ili prejaka, kao  i slične nedostatke.

Na kojim sve mestima u Beču su postavljene oko 180 sirena za obaveštavanje i uzbunu možete pogledati na zvaničnoj internet stranici grada Beča. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava