Sladoled Magnum slavi 30. rođendan u Beču

21. juna 2019 u 09:27

Magnum, poznati sladoled, slavi 30. rođendan i tim povodom 2. i 3. jula svi su pozvani na rođendanski poslavu "Magnum House of Play" u Beču. Ulaz je besplatan.

(c) Facebook @MagnumAustria

Magnum sladoledi su poslastica za prave sladokusce, a ove godine ova ledena poslastica  slavi svoj 30. rođendan. Tim povodom u Beču će biti upriličena proslava u Beču pod nazivom #NeverStopPlaying. U ponedeljak i utorak  2. i 3. jula 2019. godine svi fanovi Magnum sladoleda pozvani su na proslavu  „Magnum House of Play“ između 15:00 i 20:00 časova  u Palmenhausu, u Burggarten-u, u Beču.  Ulaz  je besplatan.

#NeverStopPlaying:  Igrajte na Magnum rođendanskoj zabavi u Beču

Pod motom #NeverStopPlaying, posetioci i gosti mogu uživati u čokoladnoj fontani sa Magnum sladoledom i samostalno da dizajniraju  svoj sladoled, a očekuje ih i „kupanje“ u Cookie kuglicama, akcija pisanja ljubavnog pisma samom sebi, kao i zanimljiva retro kompjuterska igra.
Pored besplatnih sladoleda, posetioci mogu napraviti i svoj sladoled u humanitarne svrhe u  Magnum čokoladnoj fontani,a prihod ide projektu „JugendNotmail“.

Facebook događaj Magnum House of Play

Adresa: Palmenhaus – Cafe Brasserie Bar
Burggarten 1, 1010 Wien

(c) Facebook @MagnumAustria

Magnum & Co se proizvode u Italiji, Austriji , Nemačkoj i Švajcarskoj

Italijanska fabrika Algida je najveća fabrika sladoleda u Europi, i verovatno na svetu, i nalazi se u mestu Cavianu pored Napulja u njoj se proizvodi  godišnje milijardu i 650 miliona komada raznih vrsta i oblika sladoleda ili 150 miliona litara sladoleda.

Vlasnik fabrike  je britansko-holandska kompanija Unilever, jedan od najveći svetskih proizvođača robe široke potrošnje, a za sladolede ima svoje partnere u Nemačkoj (Langnese), u Austriji (Eskimo) i u Švajcarskoj (Lusso).

Magnum (na latinskom Veliki) je brend za sladoled  koji je  dizajniran 1980-ih u nemačkom odeljku kompanije Unilever kao evolucija već postojećeg sladoleda Nogger. Cilj novog sladoleda je bio da se odraslima ponudi jedan zanimljiv „Veliki“ sladoled, pošto su u to vreme sladoled konzumirali uglavnom deca i mladi.

Magnum je bio znatno veći od svog prethodnika Nogger-a i nije, poput Nogger-a, obložen mastima na bazi kakaa, već sa pravom čokoladom. Tehnološki izazov pronalaženja vrste čokolade, koja se može obraditi na -40 ° C, rešena je  posebnim receptom belgijskog proizvođača čokolade Callebaut.

U januaru 1989. godine, Magnum je uveden na nemačko tržište po relativno visokoj ceni od preko 2 nemačke marke. Sada se naziva „Magnum Classic“, a poslednjih 30 godina napravljene su i druge brojne varijacije od kojih su neke stalne vrste, a pojedine, u specijalnim edicijama, na tržištu su dostupne samo kratko vreme.

Posebnu grupu čini „Magnum mini“, sladoled manjih dimenzija, koji je  dostupan u različitim ukusima. Pored toga, Magnum brend obuhvataju sladoledi u čašama, sendvičima i drugim proizvodima.

Najpopularnija je sorta Magnum „badem“ u Nemačkoj, sa prodajom od oko 24 miliona komada.

 

Da li ste znali:

Premda mnogi misle da je prvi sladoled nastao u Kini osam vekova pre Hrista, ipak je on nastao u Evropi, na Siciliji, u za vreme Rimskog carstva. Stari Rimljani su pravili sladoled od leda donesenog s planine Etne, pomešanog s voćem i medom. Zvao se “sorbitium”, a otuda i naziv “sorbetto” za napitak od leda i ukusom nekog voća, što je u Starom Rimu bila preteča današnjeg sladoleda. Italija je bila među prvima koja je pokrenula industrijsku proizvodnju sladoleda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava