Vesna Dimitrijević: Dijaspora ima šta da kaže i pokaže

18. okt 2017 u 17:48

Reč ima Vesna Dimitrijević, autorka i voditeljka emisije "Dijaspora uživo" i idejni tvorac i urednica internet portala dijaspora.tv

Vesna Dimitrijević autor i voditelj emisije "Dijaspora uživo"

Drage moje Bečlije i sunarodnici u dijaspori,

Dragi čitaoci i gledaoci,

Do sada nisam imala običaj da se obraćam ovako javno i lično. Uvek sam smatrala da to nije potrebno, jer sam se zapravo čitav svoj „radni vek“ trudila da u prvom planu predstavim pre svega vas, vaše porodice, talente, uspehe i projekte. Uvek sam smatrala da vi to zaslužujete i da ste nedovoljno prisutni u medijima. Borim se iz sveg srca sve ove godine i sada želim da vam saopštim jednu vrlo važnu vest. Novi projekti su tu, samo što se nisu pojavili i imam potrebu da tu vest podelim sa vama jer ste zapravo opet vi njihov glavni razlog;  Dijaspora zauvek!

Vodeći se glavnim ciljem da vas na pravi način informišem o važnim temama iz svih životnih sfera u Austriji  i posle dugogodišnjeg rada u medijima, osmislila sam nove modernije projekte, kako bismo  išli i u korak sa vremenom i sve prisutnijom digitalizacijom.

Nadam se da će vam se dopasti vaš i naš portal dijaspora.tv, koji smo modernizovali i obogatili novim rubrikama. Tu su novi saradnici sa divnim idejama, koje smo realizovali.  Jedna od novina je i rubrika „vaše pravo“,  jer nam je cilj da dobijete prave informacije o komplikovanim zakonima, ali na mnogo jednostavniji način. Putem formulara koji smo nazvali „Danas pitaš, sutra čitaš“ možete  da nam  postavite i konkretno pitanje u vezi vaših prava u Austriji, na koje ćete dobiti i precizan i tačan  odgovor. Naš novi moto inače glasi „Sad´ znaš gde da saznaš“! 

Portal sada možete čitati i na svojim mobilnim telefonima i tabletima, a najsrećnija sam što ste u prilici i direktno da učestvujete i dajete svoje komentare na određenu vest i temu. Na taj način ćemo ostvariti interaktivnu komunikaciju koja je u današnje vreme vrlo važna. Ako smatrate da smo nešto izostavili ili da još možemo da poboljšamo portal očekujemo vaše predloge na office@dijaspora.tv 

Emisija „Dijaspora uživo“, koju sam godinama radila sa puno ljubavi, vraća se u novom izdanju. Ali neću baš odmah sve da vam otkrijem. Želim da se sami uverite u kvalitet i promene, nadam se pozitivne, za vas. Emisija će biti malo drugačija u konceptu i scenografiji, ali će se emitovati u mnogo kraćim vremenskim razmacima i biće dinamičnija. Napokon će se ostvariti i moja velika želja da se emituje  uživo tako da ćemo u “stvarnom vremenu” moći da se družimo na televiziji. Ima još iznenađenja i novosti koje ćete uskoro saznati.

Ekipa emisije je proširena, tako da ću se zajedno s mojim novim kolegama truditi da vam omogućim maksimalno uživanje u gledanju programa. Glavni protagonisti ćete i dalje biti vi, draga dijasporo i gledaoci. 

I još nešto veoma važno!  Emisija će se snimati u modernom studiju koji se nalazi u centru Beča u novom medijskom centru IDEAHOUSE, u čije sam osnivanje takođe umešala svoje prste 🙂

Osim povodom emisija u ovom centru ćemo se sretati i lično u vezi veoma važnih događaja.

Tu ćemo dočekivati važne goste, dogovarati se o budućim projektima, umrežavati i napokon otvoreno diskutovati o brojnim temama koje nam mogu doneti bolje sutra i prosperitet. Moramo da mislimo i na mlade i generacije koje dolaze i veoma je važno da ih  što više uključujemo u sve pore ovog društva.

Čitajte nas, gledajte nas i sve ćete saznati na vreme! 

Poželite mnogo energije, sreće i uspeha mom timu i meni  jer  „naš uspeh je i vaš uspeh“. Verujte mi na reč! Dakle, srećno nam bilo!

Voli vas i misli na vas, vaša Vesna Dimitrijević!

2 komentara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava