Aplikacija za putovanje: Korisne informacije i pomoć u slučaju nužde

11.08.2019

Aplikacija za putovanje u inostranstvo "Auslandsservice-APP" pružiće Vam pomoć ukoliko putujete van Austrije, u vidu korisnih informacija i saveta.

(c) pixabay

Aplikacija  Auslandsservice-APP, koju je za svoje građane napravilo Ministarstvo spoljnih poslova Austrije obuhvata 200 zemalja sveta.

Ukoliko se spremate na put ili se već nalazite u jednoj od ovih zemalja, aplikacija Auslandsservice-APP, pruža sveobuhvatne informacije o potrebnoj vizi, valuti i vakcinaciji, kao i adrese i brojeve telefona austrijskih ambasada i konzulata u inostranstvu.

Velika prednost aplikacije je što se može koristiti bez roaming doplate sve do trenutka dok se ne aktivira navigacija putem GPS-a. Na primer, ako se jedan Austrijanac ili jedna Austrijanka nalaze u zemljama koje obuhvata aplikacija, a tamo je politička situacija nestabilana, oni će svakodnevno, preko Auslandsservice-APP, dobijati najaktuelnije informacije o događanjima u ovoj zemlji.

Aplikacija Auslandsservice-APP sadrži i brojne savete u slučaju bolesti i nesreće u stranoj zemlji tj. adrese najbližih bolnica i zdrastvenih ustanova.

Aplikaciju možete iskoristiti i pre odlaska na putovanje jer možete unapred saznati sve pojedinosti o željenoj destinaciji, šta je sve potrebno za ulazak u neku zemlju, sve do saveta u vezi putovanja, ali i zaštite zdravlja.

 

VIDEO koji objšnjava koje sve mogućnosti i prednosti nudi aplikacija.

Registrujte Vaše putovanje

Registracija putovanja u inostranstvo je usluga koju pruža Ministarstvo spoljnih poslova Austrije  i koja je besplatno dostupna svim Austrijancima koji iz bilo kog razloga putuju i borave van zemlje.

Registracijom Vašeg putovanja preko aplikacije obezbeđujete sebi brži kontakt sa ambasadama Austrije u inostranstvu kada se nađete u  kriznoj situaciji van zemlje tj. Austrije.

Registracija putovanja moguća je za svako putovanje u inostranstvo, a posebno se preporučuje ako planirate da posetite zemlje sa “visokim sigurnosnim rizikom”. Uslugu registracije putovanja i možete obaviti  putem interneta ili preko aplikacije Auslandsservice. 

Dakle osim pasoša, koji je obavezan za bilo koje putovanje, pod uslovom da nije pri kraju isteka važnosti ( u Austriji  brzo možete izvaditi novi), preporučujemo da instalirate i ovu korisnu aplikacije za putovanje u inostranstvo.

Više informacija o aplikaciji, koja će Vam svakako biti od koristi, možete pročitati na zvaničnom sajtu Ministarstva spoljnih poslova AustrijeAuslandsservice-APP .

 

NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

 

More sa fekalijama: Zabrana kupanja na pojedinim plažama u Evropi

Auto-put iz Austrije do Grčke: U Srbiji završen južni krak koridora 10

Venecija: Uskoro počinje naplata karata za ulazak u grad

“Najvredniji pasoš na svetu”: Putovanje u najviše zemalja bez vize

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava