Austrijanka se porodila na plaži – Nije znala da je trudna?!

16.08.2020

Austrijanka se porodila na plaži u Italiji i umesto suvenira, kući donela bebu. Rodio se mali Paolo!

Jedna 45-godišnja Austrijanka sunčala se na plaži u Italiji sa svoje dvoje dece i suprugom kada je u jednom trenutku osetila je da joj nije dobro. Žena je otišla do toaleta, ali joj se stanje pogoršalo….
Ona jednostavno nije znala da je trudna, ali joj je bilo jasno da se počela porađati!

Sve se dogodilo 1. augusta, a javnost je o neobičnom dešavanju na plaži obaveštena tek juče kada su majka i beba otpušteni iz bolnice, javljaju italijanski mediji.

Dozivala je u pomoć, a kada su zaposleni na održavanju i obezbeđivanju plaže čuli šta se dešava, preko razglasa su pozvali medicinske radnike, ukoliko ih ima na plaži.

Lekara, nažalost nije bilo, ali se među posetiocima plaže zatekla medicinska sestra koja je zajedno sa spasiocima i uz pomoć doktora koji je preko telefona davao instrukcije uspela da porodi Austrijanku.

Beba je na svet došla za svega nekoliko minuta, pre nego što je stigla ekipa Hitne pomoći. Dečak i mama prebačeni su odmah u bolnicu i oboje su dobro uprkos tome što je mama izgubila dosta krvi.

Dečak je dobio ime Paolo, po spasiocu koji je bio jedan od prvih koji su ženi pritekli u pomoć.

Austrijanci su dečaka registrovali u opštini Katolika, gde su ih dočekali sa balonima i šampanjcem, a Nikoleta Olivijeri, zadužena za turizam u lokalnoj vladi, rekla je da se nada kako će bračni par naredne godine proslaviti prvi dečakov rođendan baš kod njih.

Marija Belemi, koja upravlja ovom plažom već 60 godina, kaže da se tako nešto nikada do sada nije desilo. U čast tek rođene bebe ulaz na plažu bio je okićen balonima i plavom mašnom.

Paolo je sedmo dete austrijskog bračnog para koji nije ni naslućivao da očekuje prinovu kada se uputio na odmor u italijansko mesto Katolika, nedaleko od Riminija.

 

Izvor: Zanimljivostidana

 

ŽIVITE U BEČU  I POTREBNA VAM JE DIPLOMA NEMAČKOG JEZIKA ZA VIZU, DRŽAVLJANSTVO I UNIVERZITET? Jezički institut OSSTARRICHI je pravo mesto za vas! Pozovite odmah i informišite se o vašem kursu!

 

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava