Bajaga i Instruktori: Novi album “Ovaj svet se menja” izlazi 14. septembra

07.09.2020

Jedan od najpoznatijih srpskih, ali i regionalnih bendova, Bajaga i Instruktori, u septembru će izdati 13. po redu studijski album pod nazivom "Ovaj svet se menja".

(c) Facebook @bajaga.official.page Foto: Marina Pešić

“Bajaga i „Instruktori“, uskoro izdaju novi 13. studijski album  „Ovaj svet se menja“, sa devet pesama. Album će biti dostupan javnosti 14. septembra, a zajednički ga objavljuju PGP RTS i „Kroacia rekords“.

Album je sniman, kao i prethodni, u „Studiju O“ Olivera Jovanovića, a bend je nastavio saradnju i sa čuvenim producentom Sašom Habićem. Omot, za koji je zaslužan takođe Vukašin Marković, koncipiran je tako da izgleda kao stranice pasoša.

 

Na novom albumu naći če se već dobro poznate numere, koje je Bajaga pisao za druge izvođače, ili  muzika za filmove, pozorište i TV serije.

Tako su nove verzije dobili hitovi Zdravka Čolića “Tvoje oči” i “Moja draga”, zatim pesma “Ja sam se ložio na tebe”, koju je Bajaga napisao još kao član „Riblje čorbe“, Ni na nebu ni na zemlji – naslovna pesma iz istoimenog filma, tema iz serije Otvorena vrata, kao i Mladost iz predstave Ženidba i udadba, sa izmenjenim tekstom, gde će spominjanje Arsena Dedića, zasigurno, izazvati posebne emocije.

Uz naslovnu pesmu, koja otvara album i za koju će uskoro biti snimljen prvi spot, tu su još dve numere nastale ove godine, obe vezane za film Hotel Beograd. Publici je već dobro poznata Darja, sa Milošem Bikovićem, a pesma Kako se to naziva čuje se u odjavnoj špici ovog ostvarenja.

Na albumu gostuju i frontmen benda „Iri Ef-Em“ Vukašin Marković (trombon, vokal), Vladimir Čukić (bas), Marko Kuzmanović (bubnjevi), Nenad Petrović (saksofon), Radoje Raća Milutinović (balalajka) i Zoran Alvirović Kina (akustična gitara).

“Za vreme korone dok smo se, uglavnom, bavili otkazivanjem koncerata, ukapirali smo da jedino može da nas izvadi to da sednemo i nešto radimo. Pripremali smo album dva meseca, bili mesec dana u studiju, i mislim da smo na dobar način iskoristili ovo mrtvo vreme“, kaže Bajaga.

Promocija albuma će se odvijati u skladu sa situacijom vezano za kovid-19. Za sada, jedini zakazan koncert je, nevezan za novo izdanje, sa horom i orkestrom, pod dirigentskom palicom Vojkana Borisavljevića, 13. septembra na ARM stadionu u Skoplju.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava