Večeras prvo polufinalno veče “Pesme Evrovizija”

08.05.2018

Večeras u Lisabonu, počinje 63. izdanje “Pesme Evrovizije”, zahvaljujući pobedi Salvadora Sobrala pre godinu dana u Kijevu. Direktan prenos možete pratiti na nacionalnim telelevizijama zemalja učesnica. Evo koje sve zemlje nastupaju večeras.

“Pesma Evrovizije 2018” počinje večeras u 21:00 čas u Altis areni u Lisabonu. Biće to prvi put u 63 godine da se Pesma Evrovizije održava u Portugalu, a za to je zaslužan mladi Salvador Sobral za kojeg se prošle godine govorilo da je doneo muziku na ,,Evroviziju”. 

Večeras se u Lisabonu održava prvo polufinale 63. takmičenja za “Pesmu Evrovizije”. Direktan prenos je na RTS-u od 21 sat.
U lisabonskoj Altis areni predstaviće se učesnici 19 zemalja, a u finale ide njih 10 sa najviše osvojenih glasova publike i stručnih žirija.
Večeras nastupaju: Azerbejdžan, Island, Albanija, Belgija, Češka, Litvanija, Izrael, Belorusija, Estonija, Bugarska, Makedonija, Hrvatska, Austrija, Grčka, Finska, Jermenija, Švajcarska, Irska i Kipar.

Ovogodišnji šou će voditi ženski kvartet u sastavu Silvija Alberto, Danijela Rua, Katarina Furtado i Filomena Kautela. Prve tri spomenute će program voditi sa glavne scene, dok će četvrta sa liste program voditi iz green rooma. Ovo će biti drugi put u istoriji takmičenja da program rade četiri dame, posle Beča 2015. godine.

Predstavnici Srbije, grupa “Sanja Ilić i Balkanika”, i Crne Gore, Vanja Radovanović, nastupaju u drugoj polufinalnoj večeri u četvrtak 10 maja. Bosna i Hercegovina ni 2018. godine neće učestvovati na “Pesmi Evrovizije”.

Ovogodišnji predsatvnik Austrije, Cesar Sampso, nastupaće večeras pod rednim brojem 13 sa pesmom  „Nobody but You“.

Glasanje će se odvijati na isti način kao i prošle godine. Pored svih ovih 19 država učesnica, svoje glasove će davati Španija, Ujedinjeno Kraljevstvo, i domaćin Portugalija. Kao što je ranije napomenuto, stručni žiri je delegariao svoje glasove na drugoj generalnoj probi, dok će publika to uraditi u uživo programu, za vreme prenosa uživo. Kombinacijom glasova publike i stručnog žirija, u odnosu 50/50 biće određeno deset srećnih finalista.

Direktan prenos možete pratiti na nacionalnim telelevizijama zemalja učesnica, sa početkom u 21.00h.

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Bojana Stamenov predstavlja Srbiju na „Evrosongu“ u Beču! (VIDEO)

Knez predstavlja Crnu Goru na Evroviziji!

Beč zvanično domaćin takmičenja „Pesma Evrovizije 2015.“

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava