Bečka pijaca Brunnenmarkt u trci za najlepši kutak Austrije

21.10.2014

Bečka pijaca Brunnenmarkt se nalazi u 16. bečkom okrugu i predstavlja Beč na takmičenju “9 mesta, 9 blaga”. Ukoliko pobedi poneće titulu najlepšeg kutka Austrije.

Poznata pijaca Brunnenmarkt u Ottakring-u izglasana je za najlepše mesto u Beču, u okviru ORF emisije “9 mesta, 9 blaga” („9 Plätze – 9 Schätze“). U konkurenciji su još bili najstarija bečka tramvajska linija br. 5, kao i gradsko groblje na St. Marx-u (St. Marxer Friedhof). Brunnenmarkt je osvojio najviše glasova i  time stekao pravo za učešće u takmičenju na kojem se takmiče  sve austrijske pokrajine, koje su na sličan način izabrale svoje favorite. Ukoliko pobedi pijaca Brunnenmarkt poneće titulu najlepšeg kutka u Austriji.

Glasanje uživo

U subotu, 25. oktobra, u 20:15 časova, na austrijskoj televiziji ORF 2, održaće se uživo telefonsko glasanje u emisiji “9 Plätze – 9 Schätze” u kojoj će se izabrati najlepši kutak Austrije. Emisiju će voditi poznati austrijski voditelj Armin Assinger uz podršku brojnih regionalnih novinara ORF-a.

Podrška Grada Beča

Predstavnici Grada Beča su naravno podržali Brunnenmarkt u izboru za najlepši kutak Austrije. Simboličnom šetnjom, u ponedeljak, 21. oktobra, podršku pijaci  Brunnenmarkt pružiće i gradonačelnik Beča Michael Häupl, zajedno sa gradskim ministrima Christianom Oxonitschem i Ulli Simom, kao i sa predsednikom opštine Ottakring Franzom Prokopom.

Bečko magistratsko odeljenje MA 59 (Marktamt) ove godine slavi 175 godina postojanja pijaca u Beču i tim povodom grad Beč organizuje takozvanu turneju po pijacama pod nazivom „Markttour“.

 

Da li ste znali?
Brunnenmarkt je jedna od najstarijih pijaca u Beču, a nastala je pre  skoro 200 godina. U Beču je poznata po svojoj raznolikosti i ponudi iz različitih delova sveta. Duga je oko 550 metara i vikendima se može kupovati na oko 170 štandova.  Brunnenmarkt  je najveća pijaca pod otvorenim nebom u Evropi.

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava