Bečki metro: Linija U4 ponovo vozi do Heiligenstadt-a

24.08.2018

Posle višemesečne rekonstrukcije, bečki metro U4 ponovo će od sledeće nedelje voziti svojom čitavom trasom od Hütteldorf-a do Heiligenstadt-a.

(c) Wiener Linien

U leto 2018. godine, tačnije 2. jula, počelo je saniranje stanice Heiligenstadt, na bečkoj metro liniji U4.  Pored zamena šina radilo se i na rekonstrukciji sistema za penjanje, kao i na krovnoj konstrukciji. Između stanica Spittelau und Heiligenstadt je proteklih nedelja postavljeno  više stotina metara novih šina. Tokom radova na modernizaciji, u letnjim mesecima, za putnike koji koriste bečki metro U4, stanica Heiligenstadt je bila zatvorena  i koristili su se brojni alternativni prevozi.

Od ponedejka 27. avgusta 2018. putnici će ponovo moći da koriste ovu stanicu, a bečki metro U4 voziće bez zastoja od Hütteldorf-a do Heiligenstadt-a.

Ovo je inače najveća modernizacija u istoriji bečke podzemne željeznice pod nazivom „NEU4“ u koju će grad Beč i Bečke linije uložiti oko 335 miliona evra. U sklopu sveobuhvatne modernizacije biće rekonstruisane  staze i šine, kao i  plafoni tunela i  stanice. Prvi radovi su počeli u  proleće 2014. , a trajaće do 2024., s tim da obimni radovi  od 2019. godine više neće uticati na rad U4 i  prevoz putnika.

Brojne  informacije o javnom saobraćaju u Beču, kao i svim metro linijama, možete pročitati  na zvaničnoj internet stranici Wiener Linie

Popravka stanice Roßauer Lande

Do decembra 2018., stanica Roßauer Lande će biti renovirana ali neće biti kompletno zatvorena. Stanica će  u pravcu Hütteldorf-a  biti zatvorena, a u drugom pravcu, prema Heiligenstadt-u ostaće otvorena za putnike, koji će moći  da ulaze i izlaze kao i do sada.

Očekuje se da će modernizacija stanice Roßauer Lande trajati do leta 2019. godine. Tokom ovog vremena, pored brojnih radova, renoviraće se i sama stanica.

 

40 godina “zelene linije”

Ove godine, 15. avgusta, bečki metro U4 proslavio je svoj 40 jubilej, od kada je 1978. godine  prvi put pušten u saobraćaj,  i  to od Heiligenstadt-a do Karlsplatz-a. Danas je linija U4 dužine 16,5 kilometara i treća najduža metro  linija u Beču.

(c) Wiener Linien

Bečki metro U4 prevozi svoje putnike kroz ukupno 20 stanica, i to  od Karl-Mark-Hof-a u Heiligenstadt-u do kapija zoološkog vrta (Lainzer Tiergarten) u Hutteldorf-u. Takozvana “zelena linija”  ne predstavljaju samo boju metro linije, već ima  i posebno značenje jer se neki od najlepših parkova i zelenih površina Beča nalaze se trasi metroa  U4.

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

Novi bečki tramvaj: Flexity dolazi 2018.!
Vienna Ring Tram: Bečka atrakcija žuti tramvaj

Bečki metro: Generalna zabrana konzumiranja hrane

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava