Početak radova: Moguće veće gužve u saobraćaju na ulicama Beča

05.03.2018

Početak radova na većim saobraćajnicama u Beču i mogućnost zastoja i gužvi u saobraćaju.

Wikimedia Commons

ASFINAG, kompanija zadužena za izgradnju i održavanje putne infrastrukture u Austriji, u ponedeljak 5. marta 2018., počinje sanaciju na dva važna saobraćajna punkta u Beču.

Prva lokacija je most Brigittenauer Brücke na kojem  će se do sredine 2019. izvoditi radovi na delu ulaska i izlaska sa autoputa A22, kao i na delu za pešake između Dunavskog ostrva i Dunav parka. Prva faza radova biće izvedena na delu priključenja na A22, u pravcu tunela Kaisermühlen. Do ponedeljka 23. aprila mogući su zastoji jer će, najverovatnije, za vozače biti dostupna samo jedna traka. Posle toga, narednih 8 nedelja, do 15. juna ova deonica će biti kompletno zatvorena.

Sve ostale  trake na saobraćajnici A22 biće otvorene do sredine aprila. Noću će, po dve trake u oba smera biti zatvorene.  Za vreme velikih radova  saobraćaj se preusmerava preko mostova Reichsbrücke i  Floridsdorfer Brücke. Prema zvaničnim informacijama, 8 miliona evra biće uloženo u renoviranje mosta Brigittenauer Brücke, koji  je izgrađen 1980. godine.

Jedna od prometnijih ulica u  Beču, Hernalser Hauptstraße, takođe će biti zatvorena zbog zamene tramvajskih šina i to na delu između  Lacknergasse und Rosensteingasse. ÖAMTC upozorava na mogućnost većih gužvi i zastoja u ovom delu grada , pogotovu u večernjim satima.  Saobraćaj će biti preusmeren  preko Lacknergasse – Rotzergasse – Rosensteingasse. Vozači koji dolaze iz Taubergasse i žele da uđu u glavnu ulicu Hernalser Hauptstraße, takođe moraju da koriste predviđenu alternativu. Osim toga, levi prelaz sa Rosensteingasse nije prolazan. Radovi će trajati do početka maja.

 

Za Uskrs i praznike najveći radovi na Ringu

Ove godine najveći radovi biće obavljeni na Ringstraße i to u vreme uskršnjih i ostalih praznika do kraja maja. U ovom periodu će biti zamenjeno 1.800  metara šina i to na delu između Schwarzenbergplatz-a i  Univerziteta. Početak radova je planiran za prvu polovinu marta 2018.

Tramvajske linije  1, 2, D i 71 biće preusmerene  na druge deonice ili znatno skraćene  i to od 23. marta do 2. aprila, i od 9. do 21. maja. Za automobile, tokom radova na Ringstraße, biće  izmena u saobraćaju, i to u vidu smanivanja broja traka ili preusmeravanja na druge ulice.

Dalje veće sanacije odvijaće se na ulici  Neubaugürtel između  Märzstraße i Felberstraße , kao i na Spitz-u u 21. okrugu na delu između Pragerstraße i Schloßhofer.  Na tramvajskoj liniji 43, u nekoliko faza, izvršiće se zamena šina.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava