Raspust u Beču: Zabavne atrakcije, sport, poseta muzejima i radionice

19.12.2023

Raspust u Beču može biti veoma zanimljiv, ukoliko roditelji svoju decu povedu na raznovrsne radionice gde će mališani uživati u brojnim aktivnostima.

Foto Facebook @wienxtra

Božićni raspust je u toku i Grad Beč  se i ovog puta pobrinuo da svojim namlađim sugrađanima ponudi brojne zanimljive sadržaje, kako bi im odmor bio ispunjen igrom i zabavom.

Za vreme raspusta decu u Beču đake očekuju brojne, u najvećem broju slučajeva, besplatne manifestacije i nezaboravna zabava. Dok traje raspust, ponuda obuhvata brojne zabavne atrakcije: od super igara, poseta muzejima i bavljenja sportom, preko raznih radionica, poseta bisokopima i pozorišnim predstavama, pa sve do upoznavanja Beča u zimskom periodu.

Raspust u Beču podrazumeva mnoštvo zabava i aktivnosti, koje su podeljene prema starosnim grupama: za decu od 6 do 10 godina i za one od 10 do 13 godina.

Bečkim đacima je za učestvovanje na povoljnim ili besplatnim manifestacijama potrebna isprava koja se naziva Ferienspiele-Pass. Nedelju ili dve pre početka raspusta „pasoši za zabavu i igru“ se dele u  školama. Ako se to iz nekog razloga nije desilo, roditelji i deca mogu da ih dobiju u wienXtra-kinderinfo.

Pored svake ponude koja je navedena u  Online-Veranstaltungskalender stoji podatak da li je obavezna prijava i kako se i do kada ona obavlja.

Kinderaktivcard je posebna kartica za decu u Beču do 13 godina, kao i njihove roditelje (najmanje jedna odrasla osoba zajedno sa detetom može da koristi povoljnosti) sa kojom se može povoljno ili čak besplatno korisiti predviđene aktivnosti i programi za vreme raspusta.

Više informacija na ovu teme možete dobiti putem telefona 01/ 4000-84 400 ili ferienspiel@wienXtra.at

 

NASTAVITE SA ČITANJEM NAJNOVIJIH VESTI NA DIJASPORA.TV
NASLOVNA OVDE

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

 

Time Travel Vienna: Nezaboravan doživljaj u Beču i putovanje kroz vreme

Porodica je temelj, stub i krov svakog društva!

Letnji kampovi u Beču za čuvanje dece tokom letnjeg raspusta

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava