Proširena “zelena lista”: Državljani Srbije i dalje ne mogu u Crnu Goru

07.08.2020

Državljani Srbije i dalje se ne nalaze na "zelenoj listi" za ulazak u Crnu Goru bez ograničenja.

(c) pixabay

Državljani Azerbejdžana, Belorusije, Kanade, Rusije, Ukrajine i Zimbabvea od danas mogu slobodno da ulaze u Crnu Goru, bez dodatnih ograničenja, objavilo je Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti, prenose Vijesti i RTS. Oni se nalaze na novoj listi zemalja čijim državljanima je dozvoljen ulazak u Crnu Goru.

Ulazak u Crnu Goru omogućen je svakom državljaninu Crne Gore sa prebivalištem u Crnoj Gori i strancu sa stalnim ili privremenim boravkom u Crnoj Gori.

Bez dodatnih ograničenja ako ispunjava sva tri sledeća uslova: prvi je da rezident neke od država sa “zelene liste” ili je boravio najmanje 15 dana pred ulazak u Crnu Goru u državi sa “zelene liste”.

Drugi uslov da nije u periodu od 15 dana pre ulaska u Crnu Goru do dana ulaska boravio u nekoj od država izvan “zelene liste” i treći da nije putovao u neku ili kroz neku od država izvan “zelene liste” osim u tranzitu (tranzit je proputovanje bez zadržavanja, što se dokazuje uvidom u putni dokument).

„Zelena lista“: države članice Evropske unije (Austrija, Belgija, Bugarska, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Grčka, Holandija, Hrvatska, Irska, Italija, Kipar, Letonija, Litvanija, Luksemburg, Mađarska, Malta, Nemačka, Poljska, Portugal, Rumunija, Slovačka, Slovenija, Španija i Švedska) i Alžir, Andora, Azerbejdžan, Barbados, Bjelorusija, Brunej, Fidži, Filipini, Gruzija, Indonezija, Island, Jamajka, Japan, Jordan, Južna Koreja, Kambodža, Kanada, Kina, Kuba, Lihtenštajn, Madagaskar, Malezija, Maroko, Mauricijus, Mongolija, Mozambik, Nikaragva, Norveška, Novi Zeland, Papua Nova Gvineja, Paragvaj, Rusija, Senegal, Švajcarska, Tadžikistan, Tajland, Trinidad i Tobago, Tunis, Turska, Ujedinjeni Arapski Emirati, Ujedinjeno Kraljevstvo, Ukrajina, Urugvaj, Uzbekistan, Vijetnam, Zambija i Zimbabve.

 

Više detalja možete pročitati na internet stranici Vlada- Crna Gora

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

NOVO U AUSTRIJI! Onlajn knjižara! Više od 40.000 naslova na srpskom jeziku! Kliknite na baner ispod i uplovite u carstvo knjiga!

 

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Putovanje: Austrija otvorila granice sa 31 državom

Letovanje u Crnoj Gori: Cena leželjki, suncobrana i ostalog

Budva: Popularne diskoteke i simbol noćnog provoda u CG srušene do temelja

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava