“Dan srpske kulture ” u Beču u organizaciji KUD Stevan Mokranjac

03.06.2018

„Dan srpske kulture“ u Beču je manifestaciji koja će prikazati sve najlepše od Srbije, kao što su narodna igra, muzika,domaća radinost i gastronomija.

U organizaciji kulturno umetničkog društva “Stevan Mokranjac” iz Beča, 16. juna 2018. održaće se manifestacija “Dan srpske kulture u Beču” sa bogatim kulturnim programom. Mesto održavanja manifestacije je Böhmischer Prater, u 10. bečkom okrugu (Laaer Wald 30C, 1100 Wien).

Želja organizatora je da “Dan srpske kulture u Beču” prikaže mnogo toga lepog od Srbije kada je u pitanju narodna igra, muzika, domaća radinost  i gastronomija.

Pored KUD Stevan Mokranjac nastupaće i  folklorne grupe iz Srbije, Italije i Austrije, kao i brojni vokalni solisti. Pesnički kutak će biti poslastica za pesnike i brojne recitatore, a održaće se  promocija čuvene privredno-turističke i kulturne manifestacija “Belmužijada” koja se svake godine održava u Svrljigu.

Na brojnim štandovina predstaviće se srpski specijaliteti, vinarije, domaća radinost, kao i mreža MTEL-AUSTRIA.

Kada je muzika u pitanju, ona sigurno neće nedostajati jer su se organizatori KUD Stevan Mokranjac potrudili da bude raznosvrsno i veselo. Sviraće trubački orkestar, a u sklopu narodnog veselja  sviraće orkestar Bečka Estrada, pod vodstvom Gorana Đokića.

“Dan srpske kulture u Beču”: Detaljnije informacije i rezervacije možete dobiti na broju telefona +43 664 846 75 40

FACEBOOK DOGAĐAJ “DAN SRPSKE KULTURE U BEČU” 

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava