Dan žena u Beču: Popusti ili besplatni obilasci u nedelju 8. marta

07.03.2020

Dan žena se u Beču obeležava brojnim kulturnim manifestacijama u znak sećanja na dan kada su žene počele da se bore za socijalnu, radnu i rodnu ravnopravnost.

(c) pixabay

Međunarodni Dan žena u Beču se obeležava uz programe koji ženama nude popuste ili besplatne posete mnifestacijama ili obilaske u nedelju, 8. marta 2020. godine.

Ukoliko imate godišnju kartu za prevoz, preduzeće „Wiener Linien“ nudi mogućnost besplatnog ulaza u Nacionalnu biblioteku Austrije u Beču. Vođenje je posvećeno ženskom čitanju. Pored freski i 30 metara visoke kupole, sala Nacionalne biblioteke u Beču broji 200 hiljada knjiga iz četiri različita veka. Obilazak za odrasle pod nazivom „Vidljive i nevidljive žene svečane sale“ počinje 8. marta 2020. godine u 12.30, 13.30, 14.30, 15.30 i 16.30 časova.

Vođenje za decu „Žene i njihove knjige“ uzrasta od 7 do 11 godina počinje istog dana u 10.30 i 11.30 časova.

(Austrijska nacionalna biblioteka, Josefsplatz 1, 1010 Beč)

Na Dan žena je za sve posetioce takođe besplatan ulaz na Sajam retkih predmeta u Etnografskom muzeju u Beču. Velika sala nudi izbor iznenađujuće retkih predmeta. Odabrani izlagači predstavljaju svoje najlepše komade, razne kolekcionarske predmete i slike iz 18. i 19. veka. Anete Arens prikazuje svoje odabrane komade. Kolekcionar i stručnjak za Istočnu Aziju Martin Viland i strastvena kolekcionarka i kustoskinja Mila Palm prikazuju predmete iz svog raznovrsnog repertoara. Ursula Alber predstavlja neobične igračke, a Tomas Krajtner nudi izuzetne etnološke predmete. Pored toga, izložene su različite fotografije, antikvarne knjige, slike i grafike. Poseta je besplatna 8. marta 2020. godine od 10 do 17 časova.

(Etnografski muzej, Laudongasse 15–19, 1080 Beč)

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

NOVO U AUSTRIJI! Onlajn knjižara! Više od 40.000 naslova na srpskom jeziku! Kliknite na baner ispod i uplovite u carstvo knjiga!

 

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

 

Zanimanja koja su tipična za muškarce mogu probati i devojčice

Dan žena: Šta zapravo ženama znači 8. mart?

Upozorenje: Sve više žena u Beču žrtve elektronskog nasilja

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava