Donatorsko veče u hramu Vaskrsenja Hristovog u 2. okrugu

14.03.2023

Humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“ organizuje Donatorsko veče u petak 17. marta 2023. godine sa početkom od 19 časova, u prostorijama hrama Vaskrsenja Hristovogu u drugom bečkom okrugu.

Tradicionalna humanitarna akcija Donatorsko veče u sklopu Vaskršnje akcije održava se već godinama unazad, a cilj je prikupljanje finansijskih sredstava i pomoć socijalno ugroženim porodicama  na teritoriji Srbije, kao i na području čitavog Balkana.

Donatorsko veče održaće se u organizaciji humanitarne organizacije „Srbi za Srbe”,  u petak 17. marta 2023. godine sa početkom od 19 časova,  u prostorijama hrama Vaskrsenja Hristovog u drugom bečkom okrugu. Ulaznica za Donatorsko veče je dobrovoljni prilog.

U sklopu  večeri biće održan prigodan kulturno-umetnički program u kome će učestvovati mladi istaknuti recitatori SPKD Prosvjeta i studenti Muzičke akademije, a u toku  večeri biće prikazan  i kratak dokumentarni film o radu humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“.

Uz prepoznatljiv slogan  “Deca su naša budućnost”  organizacija je od 2005. godine, uz pomoć velikog broja donatora iz celog sveta, prikupila oko 11 miliona evra donacija sa kojima je direktno pomogla više od 3.000 porodica sa više od 14.500 dece, širom Balkana. Pored direktne materijalne pomoći porodicama, u više navrata pomoć je pružana i narodnim kuhinjama, porodilištima, bolnicama, osnovnim i srednjim školama, univerzitetima i drugim institucijama koje svakodnevno brinu o zdravlju i obrazovanju dece.

Pored mnogobrojnih priznanja i nagrada, humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“ nosilac je Ordena Svetog Save drugog stepena, koji je uručen lično od blaženopočivšeg Patrijarha Srpskog Irinija 2015. godine.

Organizacija je do sada zvanično registrovana u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori, Austriji, Švajcarskoj, Nemačkoj, Norveškoj, Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi, Švedskoj i Australiji, uz brojna predstavništva u drugim državama, koja će uskoro postati i zvanično registrovane organizacije.

Svi prisutni učesnici na Donatorskoj večeri u Beču imaće priliku da se upoznaju sa dosadašnjim radom humanitarne organizacije i da, ukoliko to žele, doniraju deo sredstava za Vaskršnju akciju.

Organizacija „Srbi za Srbe“ je aktivna i u Beču od 2016. godine i svakim danom u njenim redovima je prisutno sve više članova. Bečki ogranak „Srbi za Srbe“ aktivan je u mnogobrojnim kulturno-društvenim manifestacijama, kao i sportskim događajima. Okosnicu organizacije čine mladi i vredni ljudi okupljeni oko zajedničkog cilja da pomognu porodice sa više dece koje žive u oskudici. Više u našem tekstu TROJKA IZ BLOKA: Sportsko humanitarni turnir u Beču.

 

Facebook događaj Donatorsko veče Beč 

 

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI  OVDE

 

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Budite humani i prijavite se!: Košarkaški turnir “Trojka iz bloka”

SPOJI: Humanitaran turnir u malom fudbalu „Royal cup“

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava