SPOJI: Humanitaran turnir u malom fudbalu „Royal cup“

20.01.2020

Srpska pravoslavna omladina Insbruk, organizacija SPOJI, i ove godine je uspešno orgoganizovala, šeti po redu, humanitarni turnir Royal cup.

(c) Facebook SPOJI

Srpska pravoslavna omladina Insbruk, SPOJI, od 2014. godine organizuje  integracioni turnir u malom fudbalu pod nazivom „Royal cup“ koji je humanitarnog karaktera. Ove godine  turnir je održan 12. januara 2020. godine učestvovalo 13 ekipa sa igračima, gostima i sponzorima iz 12 različitih zemalja: Austrije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Rumunije, Nemačke, Turske, Afrike i drugih.

(c) Facebook SPOJI

Cilj projekta je da se kroz sport, koji najbolje povezuje ljude različitog porekla, boje kože ili religije, motivišu u prvom redu mladi  da čine dobra dela i tako pomognu onima kojima je pomoć i najpotrebnija. I ove godine na turniru se igralo za pomoć bolesnoj deci u Tirolu kao i deci u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji, kao i na Kosovu i Metohiji, pogođenoj siromaštvom.

 

Sportska i prijateljska atmosfera

Čitav turnir je protekao u krajnje sportskoj i prijateljskoj atmosferi , a učenike i goste su na otvaranju pozdravili gospođa Mag. Elisabeth Mayr, članica gradske vlade Insbruka, gospodin Reinhold Happ, predsednik humanitarne organizacije „Reini Happ und Freunde“, kao i gospodin Vladimir Vlajić, jedan od osnivača organizacije SPOJI.

(c) Facebook SPOJI

Pobednik turnira je ekipa Saufhemden, drugo mesto zauzela je ekipa Trans-Porta, dok su treće mesto zauzeli igrači tima FC Tesla-edv.  Najbolji strelac sa 9 pogodaka  je bio Saša Gvozdenović iz ekipe Tesla-edv.

Na Royal cup-u ukupno je prikupljeno 2.592,93 evra, od čega 1.000 evra ide za pomoć maloj Gabrieli iz okoline Insbruka koja boluje od tetraplegije, dok će u toku godine humanitarnu pomoć od po 530 evra članovi udruženja SPOJI lično predati ugroženim porodicama sa decom u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbijji kao i na Kosovu i Metohiji.

A ako neko i nezavisno od ovog turnira želi da pomogne bolesnoj deci u Tirolu  kao i siromašnoj deci na Balkanu može se opratiti organizaciji SPOJI ili  doznakom na:

TIROLER SPARKASSE BANK AG INNSBRUCK
JUGENDVEREIN SPOJI
IBAN: AT482050303300678129
BIC: SPIHAT22XXX
VERWENDUNGSZWECK: Spende

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI  OVDE

 

NOVO U AUSTRIJI! Onlajn knjižara! Više od 40.000 naslova na srpskom jeziku! Kliknite na baner ispod i uplovite u carstvo knjiga!

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

 

Crkva u Insbruku: Pravoslavni Srbi dobili novi velelepni hram na poklon

 

Zajednica Srba u Salzburgu proslavila 20. rođendan

Granični prelazi u Srbiji: Uputstvo za prelazak granice u vreme praznika

Praznici u Austriji: Ovo su najvažniji datumi u školskoj godini 2019/20

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava