Grupa „Hurricane“ predstavlja Srbiju na Evroviziji 2020

02.03.2020

„Hurricane", grupa koju sačinjavaju tri atraktivne devojke, sa pesmom „Hasta la vista" predstavljaće Srbiju na Eurosongu 2020 u Roterdamu.

(c) Facebook Hurricane Girls

Srbija je dobila svog predstavnika na ovogodišnjem Eurosongu koji će se održati u maju u Rotterdamu. Fantastična grupa Hurricane s pesmom “Hasta la vista” ove godine će braniti boje svoje zemlje.

Žiri finalne večeri „Beovizija 2020″ i glasovi publike, koji su pristigli preko SMS poruka, odlučili su da grupa „Hurricane“ predstavlja Srbiju na predstojećem takmičenju na prestižnoj takmičenju Eurosong.
Sanja Vučić, Ksenija Knežević i Ivana Nikolić će nastupiti 14. maja u Roterdamu na drugoj polufinalnoj večeri 65. po redu Pesme Evrovizije, nakon čega se veliko finale očekuje 16. maja.

U finalnom šou Beovizije  koji je trajao puna tri sata predstavilo se dvanaest izvođača, dok su  kao gosti nastupili Marija Šerifović i Hari Mata Hari.

Na drugom mestu našla se grupa Naiva s pesmom “Baš, baš” , a treće mesto osvojio je Igor Simić s pjesmom “Ples za rastanak”.

Stručni žiri je imao pet članova među kojima su bili  Nevena Božović, Aleksandra Kovač, Dragan Brajović Braja i  Aleksandra Milutinović.

Srbija je  za svog favorita glasala  putem SMS glasova, a sav prikupljeni prihod od SMS glasova otišao je  u humanitarne svrhe tačnije osobama koje boluju od retkih bolesti.

 

Ko su devojke zvane URAGAN – „Hurricane“

U protekle dve godine članice grupe “Hurricane” su svojom pojavom i pesmama zadobile internacionalnu pažnju. Njihove pesme emituje preko 100 svetskih radio stanica.  Posle niza hitova koje su objavile na engleskom jeziku i uspeha na stranom tržištu, za domaću publiku su snimile pesme Avantura,  Favorito i Brzi prsti  koje je vrlo brzo postale poznate u celom regionu.

Glavni vokal grupe  „Hurricane“ je Sanja Vučić koja je Srbiju već predstavljala na Eurosongu 2016. godine s bendom ZAA.

Druge dve devojke su Ivana Nikolić poznata je u svetu modernog plesa i muzike. Sarađivala je s Jala Bratom na pesmi ”Mlada i luda”. Treća devojka je Ksenija Knežević koja  dolazi iz muzičke porodice, i ćerka je  popularnog pevača  Kneza. Još kao devojčica je učestvovala na  raznim dečjim festivalima, a iza nje je i nastup na Beoviziji na kojoj se prvi put predstavila kao srednjoškolka s pesmom Magija. Nastupala je s grupom Sevdah Baby.

Grupa “Hurricane” trenutno priprema dve pesme u Los Anđelesu, za američko tržište, kao i album za srpsko tržište koji se očekuje 2020. godine.

 

Pesmu “Hasta la vista”,  sa kojom će predstavljati Srbiju na Pesmi Evrovizije  komponovao je Nemanja Antonić, dok su tekst napisale Kosana Stojić i Sanja Vučić, glavni vokal grupe  „Hurricane“.

 

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

NOVO U AUSTRIJI! Onlajn knjižara! Više od 40.000 naslova na srpskom jeziku! Kliknite na baner ispod i uplovite u carstvo knjiga!

 

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

 

Knez predstavlja Crnu Goru na Evroviziji!

Bojana Stamenov predstavlja Srbiju na „Evrosongu“ u Beču! (VIDEO)

Beč zvanično domaćin takmičenja „Pesma Evrovizije 2015.“

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava