Besplatna dopunska nastava i pomoć u učenju za bečke učenike

16.08.2019

Dopunska nastava za učenike NMS i nižih razreda gimnazije odvija se u bečkim VHS univerzitetima i potpuno je besplatna.

(c) VHS

Besplatna dopunska nastava u bečkim školama pod nazivom „Förderung 2.0“ uvedena je 2014/15. godine , i odnosi se na učenike u Novim srednjim školama (Neuen Mittelschulen -NMS)  i nižim razredima gimnazije (Gymnasien-Unterstufe). Ovu mogućnost besplatne i dobrovoljne dopunske nastave do sad je koristilo više desetina hiljada bečkih učenika i interesovanje za ovu ponudu, koju je uveo Grad Beč,  veoma je veliko. Ova mera porške učenicima  košta Grad Beč oko 20 miliona evra godišnje.

U saradnji VHS univerzitetom na brojnim lokacijama u Beču, učenici se mogu pripremiti za ispite ili predstojeću školsku godinu da obnove i nauče gradivo i poprave negativnu ocenu.

Ponuda je potpuno besplatna, a ove godine VHS letnje stanice za učenje u Beču traju od 29. jula do 29. avgusta, od ponedeljka do četvrtka između  9:00 do 12:00 časova.

(c) VHS

Ponuda se zove VHS Sommerlernstationen (VHS VHS letnje stanice za učenje) i pogodna je za sve  učenike Novih srednjim škola (Neuen Mittelschulen -NMS) i nižih razreda gimnazije (Gymnasien-Unterstufe).

VHS letnje učionice u Beču prednost daju predmetima kao što su  nemački, matematika i  engleski jezik.

Učenici mogu doći na časove bez prijave na lokaciji gde se nastava održava i ostati koliko je potrebno da bi dobili odgovore na svoja pitanja. Ova ponuda se može koristiti u svako vreme i bez prethodne najave. Časovi dopunske nastave se odbijaju na 18 VHS lokacija u Beču.

Dodatne informacije možete pronaći na  ili putem broja  telefona  +43 1 893 00 83 i lično u svim VHS centrima za obrazovanje.

Detaljnije  informacije pročitajte  na zvaničnoj internet stranici VHS-a.

 

Letnji kursevi upola cene

Uz VHS letnju karticu (sommercard), polaznici mogu posetiti  oko 1000 kurseva iz raznih oblasti, i to upola cene, do 22. septembra 2019. godine.
Ponuda je namenjena kako početnicima, tako i profesionalcima i sastoji se od kurseva jezika do kompjuterskih kurseva pa sve do letnjih fitnes programa.

Ako želite da naučite grčki, italijanski, španski, japanski, turski, francuski, ruski, engleski, švedski ili portugalski tokom leta, imate posebno povoljnu opciju sa VHS letnjom karticom.

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Škole i vrtići u Beču: Izgradnja devet novih obrazovnih kampusa

 

Letnji kampovi u Beču za čuvanje dece na raspustu

Škole u Beču: Novi projekat pod nazivom „Respekt: Zajedno jači“ 

Austrija: Nova pravila za đake, roditelje i nastavnike

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava