Bečka izletišta: Javnim gradskim prevozom u prirodu

23.03.2019

Izletišta u Beču do kojih se može stići sredstvima javnog prevoza i gde vam se pružaju sjajni uslovi za odmor prepun doživljaja.

23Lepo vreme je stvoreno za boravak na otvorenom, u baštama restorana ili za sportske aktivnosti. Zelene površine čine više od polovine ukupne površine Beča, a na najlepša izletišta se može stići lako i ugodno sredstvima javnog prevoza.

Brojne prostrane livade, ali i skrovita mesta pozivaju na opuštanje u Bečkom Prateru. Na jezercu Heustadlwasser možete iznajmiti čamac na vesla i uživati u pikniku na vodi.

Usred grada, u parku Sigmunda Freuda, posetioci prostiru svoje piknik ćebence  i sede u besplatnim ležaljkama. Ako neko traži imperijalni ambijent, preporučamo izlet u Burggarten, gde je na jednoj livadi takođe moguće prirediti piknik.

Za opušteno odmaranje, uz pogled na Beč, preporučuje se Cobenzl, koji se nalazi iznad Grinzinga. Samo nekoliko minuta hoda dalje nalazi se nebeska livada, koja očarava panoramskim pogledom na grad. Oni koji traže udobnost, telefonski ili  na licu mesta u Vili Aurori na Wilhelminenbergu mogu naručiti punu piknik korpu, te potom provesti ugodno vreme na vidikovcu.
I restoran „La Crêperie” na Starom Dunavu priprema piknik korpe sa različitim sadržajima i poziva na izlet veslačkim čamcima na Starom Dunavu.

Ko voli malo aktivnije izlete, postoje 23 gradske atrakcije u Beču do kojih naravno možete stići javnim gradskim prevozom. 

 

Javnim prevozom do najlepših staza za pešačenje u Beču

Vodič za pešačenje, koji su izdale Bečke linije, daje pregled 12 različitih staza za pešačenje u prirodi. Izbor je dosta širok i proteže se od šetnji u centralnom delu Beča, pa sve do idiličnih staza za pešačenje na rubu grada sa svraćanjem u neku od tamošnjih vinarija.
O mogućim ciljevima za izlet postoje podaci u reči i slici, kao što su oni o Centralnom groblju, Dunavskom kanalu, Banjskom parku Oberla ili  Grincingu. Ovaj vodič za pešačenje se može besplatno dobiti na šalteru informacija Bečkih linija u metro stanici Stephansplatz.
Više o aktivnostima u Beču možete pročitati i na zvaničnoj Internet stranici grada Beča.

 

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

 

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

 

Bašta u Beču: Mogućnost sopstvene parcele u Beču

 

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava