Jezera u Austriji: Popularna destinacija za domaće i strane turiste

30.05.2018

Jezera u Austriji je toliko čista da se iz njih može piti voda. Austrija je i ove godine na samom vrhu po kvalitetu vode sa još nekoliko zemalja. 

Austrija nema more, ali to nikako ne znači da nema veličanstvene pejzaže koji uključuju vodu. Jezera u Austriji su brojna, i veoma su popularna i među lokalnim stanovništvom i među stranim turistima. Osim uživanje u pejzažima, kupanje u jezerima je pod obavezno, a kvalitet vode garantuje potpun i bezbrižan odmor.

Čarobna austrijska jezera

Kada nastupi leto, Austrija zasja s posebnim blagom: preko 2.000 jezera u najljepšoj prirodi privlače ljubitelje vodenih sportova isto kao i one koji traže mir i relaksaciju. Njihove temperature sežu od toplih za kupanje do osvežavajućih.

Postoje jezera u Austriji koja su poznata i daleko izvan granica države. Na primer, na jezeru Wörthersee  svakog leta sastaje se  i odmara jetset-elita, a Neusiedlersee privlači mlade koji vole jedrenje i surfanje. Oni koji više vole mir,  mogu pronaći mnogobrojna idilična prirodna jezera za kupanje.

Neusiedlersee (c) Stadt Wien

Letnju svežinu, pruža jezero Wolfgangsee. Unutar divne austrijske regije Salzkammergut ovo jezero važi za prirodan bazen s impresivnim pogledom. U petnaestak očuvanih kupališta oko jezera može se plivati, sunčati ili jednostavno odmarati. Temperatura kristalno čiste vode tokom leta, u proseku, iznosi oko 24 stepena. Ukoliko neko više voli  aktivan odmor, na jezeru se može i roniti (jezero je duboko do 114 metara), jedriti, surfati ili pri Tube-Riding-u “jahati” na talasima.

Većina jezera u Austriji toliko su čista da se iz njih može čak i piti voda. To se posebno dobro vidi na tirolskom jezeru Achensee. Između brda Karwendel i Rofan smaragdno zelene boje, blista najveće alpsko jezero Tirola. Ovo jezero , slično fjordu, pristupačno je svima sa svih strana i sa svojih 19 stepeni temperature vode poznato je sa svojim kupalištima u Ebenu i Pertisau-u.

Daleko od užurbane svakidašnjice, u parku „Großes Walsertal” nalazi se  jezero Seewaldsee. Okruženo travnjacima, ovo malo jezero se nalazi  na rubu jedne šume, tako mirno, kako samo jedno Alpsko jezero može biti. Zbog činjenice da se jezero nalazi na visini od 1200 metara ono zbog ograničenog dovoda vode ima neobično povoljnu temperaturu koja mami kupače.

Ostala čarobna  jezera u Austriji

Lunzer-See: Idealan za plivanje, sunčanje i odmaranje. Od 2004. je mesto i kulisa jednog  kulturnog festivala, DieWellenklænge.

Irrsee: Moorsee, udaljen samo 30 km od Salzburga. Temperatura vode doseže leti do 27°.

Weiermoarteich: Romatičan položaj unutar Seckauerskih alpa, negovani travnjaci za sunčanje i novo uređeno ostrvo.

I naravno, nabrajanju nema kraja. Bez obzira na to da li želite da uživate u fantastičnim vidicima ili biste da se bućnete u vodu u senci Alpa, bilo koje austrijsko jezero da izaberete, vaš izbor je fantastičan.

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI  OVDE

 

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

Izlet: Iz Beča brodom do Nacionalnog parka Donau-Auen

 

Bečki novogodišnji koncert uživo i prenos u 95 zemalja sveta

Hoteli u Beču sa muzičkim atrakcijama

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava