Izlet: Iz Beča brodom do Nacionalnog parka Donau-Auen

06.07.2020

Izlet do Nacionalnog parka Donau-Auen prava je avantura nadomak gradskog jezgra. Deo parka je i Lobau koga nazivaju i Bečka džungla.

Copyright: MA 49 Mit dem Nationalparkboot von der City in die Lobau

Beč ima i malu prašuma sa brojnim vodenim površinama koja se nalazi u delu grada koji se zove Lobau  i deo je Nacionalnog parka Donau-Auen („Dunavski ritovi“).
Lobau spada u poslednje nedirnuto ritsko-močvarno područje u Evropi. Nalazi se u istočnom delu grada Beča u 22. bečkom bezirku  i ima površinu od 2.300 hektara, što čini  jednu trećinu Nacionalnog parka. To je jedan od šest austrijskih nacionalnih parkova.

Tako se Beč može pohvaliti da je jedan od retkih glavnih gradova na čijoj se gradskoj površini nalazi i deo nacionalnog parka, što ga čini dodatno zanimljivim i privlačnim.

Ako želite da pobegnete od gradske vreve i buke, možete se svakodnevno uputiti u Nacionalni park Donau-Auen sa brodom “Nacionalni park” (“Nationalpark-Boot”).

Nacionalni park Donau-Auen nudi prirodno hlađenje leti, ali i malo odmora od gužve i užurbanosti u centru grada. Ovaj izlet je prilika da doživite Lobau iz prve ruke u vidu uzbudljivog poludnevnog izleta.

Čitavo područje Lobau je pokriveno dobro markiranom mrežom staza za pešačenje i za bicikliste. Na nekim mestima je čak dozvoljeno i kupanje.

 

Izlet brodom u Lobau

Do Lobaua se može stići i javnim prevozom ili do određene tačke i vlastitim automobilom, ali i brodom direktno iz centra Beča,  sa polaskom od mosta Salztorbrücke, 200 metara uzvodno od Franz-Josefs-Kai. Brodom se ide Dunavskim kanalom sve do Lobaugde se u kući Nacionalnog parka mogu pogledati izložbe i dobiti  informacije o ovom području. Iz Beča do pristaništa u Lobau stiže se za  oko 1 sat.

U Lobau se održavaju i tematske ekskurzije, a ponuda se kreću od foto safarija, ekskurzija do ptičjeg života u Lobau, ili  istorijskim stopama Napoleona u Lobau. Više informacija o ekskurzijskom programu, kao i informacije o rezervacijama za vožnju brodom dostupne su putem broja  telefona +43 2212 3450 ili e-maila nationalpark@donauauen.at

Za vožnju brodom iz Beča do Lobau je potrebna obavezna rezervacija, a za plovidbu broda je potrebno minimum 5 putnika. Maksimalan broj putnika na brodu je 28. Zbog velikog interesovanja termini je često brzo popune.

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

NOVO U AUSTRIJI! Onlajn knjižara! Više od 40.000 naslova na srpskom jeziku! Kliknite na baner ispod i uplovite u carstvo knjiga!

 

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

 

Beč: Biciklistički motorički park jedinstven u Evropi

Donauinselfest sa programom od 80 dana

 

Bečka atrakcija: Bečka kanalizacija i film “Treći čovek”

Hitlerov balkon u Beču uskoro otvoren za javnost!?

 

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava