Zimska atrakcija u Beču: Čamac za put oko sveta

02.12.2019

Atrakcija u vidu globusa koji plovi Dunavom se ovih dana može videti u Beču i idealna je za božićne zabave, ali i za sve one koji su oduvek želeli da putuju "oko sveta".

(c) www.meine-insel.at

Dok kompanije za iznajmljivanje čamaca u gradu pauziraju preko zime, zbog niskih temperatura, iz firme „Meine-Insel” koja se bavi rentanjem brodova, najavljuju zimsku sezonu.

Takozvano „svetsko čudo“ i nova atrakcija koja se može videti i probati na Starom Dunavu (Alte Donau) su zapravo novi čamci u obliku globusa koji u Beč donose osećaj karipskog mora. Novi čamci su veoma elegantni, jednostavni za upravljanje i nude apsolutno opuštanje na vodi.

 

Opuštajuća vožnja čamcem čak i po hladnoći i kiši

Dizajner čamaca dr inž. Martin Mai je osmislio nešto posebno za zimsku sezonu zahvaljujući kojoj se može uživati na Dunavu i kad je napolju hladno. Unutrašnjost čamca, u obliku globusa, može se zagrejati ukoliko je potrebno da gostima bude udobno i toplo.

Globus je napravljen od Polikarbonata, veličine 2,5 metara i u njemu se može voziti 8 osoba, a čamcem se upravlja pomoću džojstika. Ova bečka atrakcija je idealna za manje božične proslave, zaljubljene parove, male familijarne vožnje, kao i za sve one koji žele na “put oko sveta”.

Uz vožnju možete naručiti i vruće kestenje, punč, razne poslastice, pa čak i praviti svoje kolače u toku vožnje. Tako će se vožnja brodom na starom Dunavu pretvoriti u pravo božićno putovanje oko sveta.

” Dok brod lagano plovi  preko “tihog okeana” na starom Dunavu, dobijate  i mali čas geografije, jer dok se vozite, možete na mapi tražiti  ostrva kao što su Havaji”, objašnjavaju iz firme „Meine-Insel”.

REPORTAŽA W24

Jedno je sigurno. Nova atrakcija u Beču ima zanimljiv izgled i funkcionalnost, a korisnici su oduševljeni, jer mogu  opušteno uživati i zimi na vodi.

Cena najma čamca u Beču:

• Normalna cena čamca: EUR 65,- po satu

• Keks i kolači: testo i šporet, minimum 2 sata, cena po dogovoru

• Kestenje za 8 osoba, cena po dogovoru

Za više informacija i rezervacije posetite zvaničnu internet stranicu nove bečke atrakcije – „Meine-Insel”.

 

NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

PROČITAJTE I OVO:

Bečlije vole svoje božićne pijace i prazničnu atmosferu

 

Prater je i zimi mesto nezaboravnog provoda

Muzeji u Beču: Novi “selfi muzej” za Instagram generaciju

Bečka atrakcija: Bečka kanalizacija i film “Treći čovek”

Vienna City Card: Beč ima karticu za turiste sa brojnim pogodnostima

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava