Škola srpskog jezika u Beču: Zvanični upis đaka i početak nastave

04.09.2019

Škola srpskog jezika u Beču, u organizaciji SPKD Prosvjeta poziva sve zainteresovane roditelje i đake da dođu na zvanični upis 29. septembra 2019. godine.

Na veliku radost pedagoga, roditelja i dece, škola srpskog jezika u Beču, nastavlja sa radom i u narednoj školskoj godini.

Inicijator i organizator, prosvetno – kulturnog društva „Prosvjeta“, srdačno poziva sve zainteresovane da se priključe školi srpskog jezika koja već nekoliko godina nastoji da deci srpskog porekla u Beču približi srpski jezik i kulturu.

Deca uzrasta od 7 do 14 godina na časovima će imati mogućnost da nauče ćirilicu i latinicu, glume i recituju na srpskom jeziku, čitaju dela najpoznatijih srpskih pisaca i pesnika i saznaju o istoriji i geografiji Srbije i Republike Srpske. Osim toga, Prosvjeta organizuje i brojne radionice, kao i zanimljive ekskurzije u sklopu škole srpskog jezika. 

 


 Zbog velikog interesovanja nastava će se odvijati na tri lokacije u Beču:

– U prostorijama Hrama Vaskrsenija Hristova (Engerthstrasse 158, 1020 Wien)

– U prostorijama Hrama Rođenja Presvete Bogorodice (Neulerhenfelderstr. 47, 1160 Wien)

– U prostorijama Hrama u 3. bečkom okrugu (Veithgasse 3, 1030 Wien)

… kao i u Hramu u St. Pölten-u (Hanuschplatz 5, 3100 St. Pölten).

Zvanični upis je 29. septembra 2019. godine u 12:00 časova  ( do 14:00 časova)  u učionicama u sve tri bečke Srpske pravoslavne crkve i crkve u St. Pölten-u.

Ukoliko ste sprečeni da dođete na zvanični upis, možete se prijaviti i putem e-mail adrese office@prosvjeta.at

Formular za upis: Škola srpskog jezika 

Detaljnije informacije možete dobiti putem broja telefona 0667 77 11 255.

 

Putovanje u Svetu zemlju iz Beča

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo (SPKD) „Prosvjeta“, kаo i rаnijih godinа, orgаnizuje putovanje iz Beča u Izrael. Putovanje u Svetu zemlju je mnogo više od izletа, jer je ovo pokloničko putovаnje u Izrael, uz blаgoslov Episkopа Andrejа.

Polazak je planiran 28. oktobra 2019. godine, a putovanje traje do 04. novembra 2019. godine. Okvirnа rutа obuhvata posetu Jerusаlimu sа svetinjаmа: Vitlejem, Gorа Tаvor, Kаnа, rekа Jordаn, Jerihon, Jаfа, Mrtvo more, kаo i posete svim nаjvećim svetinjаmа koje poklonici iz celog sveta obilаze.

Više detalja pročitajte u našem predhodnom tekstu…

 

PROČITAJTE  NAJNOVIJE VESTI  OVDE

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

Maternji jezik: BKS (bosanski, hrvatski, srpski) u austrijskim školama

Austrija: Sve više dece migranata uči svoj maternji jezik

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava