Life Ball: Svetski događaj u Beču posvećen obolelima od AIDS-a

28.05.2018

Ove godine manifestacija slavi 25 jubilej i biće u znaku "austrijske teme" i  kultnog filma "The Sound of Music". Očekuju se brojni prominentni gosti iz zemlje i inostranstva.

(c) Life Ball

„Life Ball“, jedna od najvećih humanitarnih manifestacija na svetu posvećena obolelima od AIDS-a, ove godine će biti održan 2. juna 2018. godine u skupštini grada Beča. Ove godine manifestacija slavi 25 jubilej i biće u znaku “austrijske teme” i  kultnog filma “The Sound of Music”. Očekuju se brojni prominentni gosti iz zemlje i inostranstva.

Life Ball – bal za život

„Life Ball“, koji se organizuje svake godine u skupštini grada Beča, spada u najveće svetske humanitarne događaje u borbi protiv side i HIV-a. Life Ball organizuje udruženje „AIDS Life“ od 1993. godine i time podržava ne samo borbu protiv side i HIV-a, već i tabua koji prate ovu bolest.
Od prošle godine organizacija je proširila koncept, pa  pod novim podnazivom „Life+“ radi tokom cele godine na podizanju svesti o ovoj bolesti . Cilj nije samo promovisanje bala, već postizanje rezultata u borbi protiv side i HIV-a kroz reklamne kampanje, informisanje o bolesti i organizovanje radionica.

 

Holivudske zvezde dolaze na “Life” bal u Beču

Uz veliku kampanju i poruku koju “Life Ball” šalje u svet, ova manifestacija je poznata i po poznatim gostima, dekoraciji, opuštenoj atmosferi i slavljenju života. Ove godine od poznatih imena u Beč dolaze Adrian Brody, Paris Jackson, Charlize Theron, Caitlyn Jenner, Kelly Osbourne, Brad Goreski, Rufus Wainwright, Patti LaBelle, Gus Kenworthy, Kim Petras, Betty Who, Alcazar i još mnogi drugi. 

Dosadašnji gosti su bili Sharon Stone, Catherine Deneuve, Eva Longoria, Ricky Martin, Elton John, bivši američki predsjednik Bill Clinton, britanska manekenka Naomi Campbell koja je poznata po humanitarnom radu u kampanjama borbe protiv ove opake bolesti, i mnogi drugi.

Cilj kampanje jeste da motiviše ljude da se testiraju i da testiranje na HIV/sidu postane uobičajeno kao poznavanje sopstvene krvne grupe. Na taj način će se sprečiti širenje bolesti.

Novac sakupljen od ulaznica i priloga namenjen je internacionalnim projektima i projektima u Austriji, koji se bave temama HIV i AIDS.

Ova manifestacija, koja bečkoj privredi donosi velike prihode jer gosti bala u proseku potroše oko 500 evra, što je daleko više od “običnih” balova, čiji posetioci troše u proseku nešto više od 300 evra, privukla je i brojne poznate ličnosti iz čitavog sveta.
Više informacija na zvaničnom sajtu Life Ball-a

Reportaža: Dijaspora TV 2013 (Okto TV, TV Pink Plus – LIFE BALL 2013 Vienna

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Od 2019. u Austriji moguć pravi brak za homoseksualne parove

Homoseksualni i heteroseksualni parovi na bečkim semaforima

 

 

 

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava