Mozarthaus Vienna: Konkurs za najbolji dečji rad o Mocartovom muzeju

11.09.2020

Muzej Mozarthaus Vienna-„Mocartova kuća“ u Beču raspisao je konkurs pod nazivom „Ceo jedan muzej za Mocarta“ za decu do 12 godina.

Foto: Facebook Mozarthaus Vienna

„Mocartova kuća“ u Beču poziva decu da na kreativan način predstave svoju viziju Mocartovog muzeja. Radi se konkursu na kojem mogu učestvovati deca do 12 godina, a najbolji rad će biti štampan kao božićna čestitka koju će „Mocartova kuća“ poslati širom sveta.

„Mocartova kuća“ u Beču, u ulici Domgase 5, gde je Mocart nekada živeo, pretvorena je u muzej posvećen ovom muzičkom geniju. Tema ovogodišnjeg konkursa je sam muzej. Dečji radovi treba da daju odgovore na pitanja: Kako bi izgledala zgrada muzeja, kada bi deca mogla da je izgrade? Kako bi izložba bila postavljena i šta bi bilo izloženo na njoj?

Na deci je da odluče da li će da crtaju, slikaju, lepe, seckaju, oblikuju, da li će da rade samostalno ili će svoju kreativnost da ispolje kroz timski rad. Žiri će izabrati najbolje radove, a pobednike čekaju zanimljive nagrade kao što su radionice ili pokloni sa različitim artiklima posvećeni Mocartu.

Rok za predaju radova je 6. novembar 2020. godine, a može se konkurisati poštom ili elektronskim putem na adresu muzeja:

Mozarthaus Vienna Errichtungs- und Betriebs GmbH
Domgasse 5, 1010 Wien
info@mozarthausvienna.at

Izložba o tri velikana:  Hajdn – Mocart – Betoven

U Mocartovoj kući (Mozarthaus) u Beču je u toku specijalna godišnja izložba posvećena velikim kompozitorima i muzičkim genijima Mocartu, Hajdnu i Betovenu.

Period zajedničkog života Jozefa Hajdna, Volfganga Amadeusa Mocarta i Ludviga van Betovena trajali su skoro jedan vek (1732.–1827.),  i odvijao se od baroka do romantizma.

Međuljudski odnosi i saradnje ovih kompozitora upravo pokazuje izložba u Beču u muzeju Mozarthaus, ali  i mnoge druge aspekte života ovih izvanrednih umetnika.

 

NOVO U AUSTRIJI! Onlajn knjižara! Više od 40.000 naslova na srpskom jeziku! Kliknite na baner ispod i uplovite u carstvo knjiga!

 

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava