Nebojša Rodić: Novi ambasador Republike Srbije u Austriji

27.07.2018

Nebojša Rodić, novi ambasador Republike Srbije u Austriji predao je kopije akreditiva u Ministarstvu spoljnih poslova Austrije, čime je zvanično stupio na novu dužnost.

 Novoimenovani ambasador Srbije u Beču, Njegova Ekselencija Nebojša Rodić, predao je kopije akreditiva u Ministarstvu spoljnih poslova Austrije, čime je zvanično stupio na novu dužnost.

Ambasador Rodić je u razgovoru sa generalnim sekretarom Ministarstva spoljnih poslova Austrije Johanesom Peterlikom istakao dobre odnose između dve zemlje i zahvalio se na dosadašnjoj podršci Austrije Srbiji u procesu EU integracija.

Ambasador Nebojša Rodić je izrazio i očekivanje da će Austrija podržati pronalaženje trajnog, pravednog i kompromisnog rešenja u okviru dijaloga između Beograda i Prištine. Novog Ambasadora je ukazom postavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ambasador Rodić će uskoro i zvanično predati akreditivna pisma predsedniku Austrije Aleksanderu Van de Belenu.

Dosadašni Ambasador u Austriji bio je Pero Janković, koji je na službi bio od 2013. godine.

PROČITAJTE JOŠ I OVO:
Beč: Uspešna poseta Aleksandra Vučića

Nebojša Rodić je karijerni diplomata, koji je pred dolazak u Beč, službovao kao ambasador Republike Srbije u Azerbejdžanu.

Pre toga, u avgustu 2012. godine, Vlada Srbije ga je imenovala za šefa Bezbednosno-informativne agencije. On je na to mesto došao sa funkcije generalnog sekretara predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Septembra 2013. godine izabran je za ministra odbrane, a tu funkciju obavljao je do aprila 2014. godine.

Rođen je u Šapcu 1953. godine i doktor je pravnih nauka.

 

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava