Svečano otvaranje Evrovizijkog sela ispred Rathaus-a

17.05.2015

Oni koji nisu uspeli da obezbede ulaznice za veliki muzički događaj naredne nedelje u Beču, moći će Takmičenje za pesmu Evrovizije da prate na brojnim javnim mestima ne samo u Beču, već i u čitavoj Austriji. U nedelju, 17. maja, od 18.00 časova će sve delegacije i umetnici biti pozvani u Gradsku većnicu na ceremoniju otvaranja Evrovizijskog sela.
Tokom čitave naredne sedmice u Beču će se održavati brojne manifestacija pod nazivom „Hallo Vienna. Welcome Europe“, i u okviru kojih će se zemlje, učesnice takmičenja, predstaviti u svoj svojoj raznolikosti, uključujući i kulinarske specijalitete.
Prvi vrhunac takmičenja ESC 2015 biće već u nedelju, 17. maja, na trgu ispred Gradske većnice – Rathaus-a. Na zvanični prijem, koji priređuje gradonačelnik Beča, Mihael Hojpl, učesnici takmičenja će ući hodajući po crvenom tepihu, dugom 200 metara, najdužem koji je ikada do sada viđen u Beču i koji će se prostirati od Ringa do u samu dvoranu Volkshalle. Prostor pored crvenog tepiha biće otvoren za javnost.
Program će voditi prošlogodišnja pobednica Takmičenja za pesmu Evrovizije, Končita Vurst, kao i Mirjam Vajkselbraun, Alisa Tumler i Arabela Kizbauer.
Ulaz je slobodan!


Iz organizacionih razloga i ulaska 40 delegacija u Evrovozijsko selo, od 16:30 sati Ring će biti zatvoren od Operngasse. Zbog zatvaranja ovog dela Ringa i tramvajske linije biće skraćene ili skrenute u drugom pravcu. Ova vanredna obustava saobraćaja trajaće do 21:00 čas (više informacija na sajtu ORF-a).

Lokacije za gledanje takmičenja na javnim mestima

Sve lokacije za praćenje takmičenja za Pesmu Evrovizije 2015. na javnim mestima navedene su na planu grada na internet portalu Grada Beča, na kojima se može besplatno pratiti prenos takmičenja na sva tri finalna dana.
Mogućnosti za navijanje postojaće u čitavom gradu. „Najinteresantnije mesto je Evrovizijsko selo na trgu ispred Rathaus-a, koje će se u završnoj nedelji Takmičenja za pesmu Evrovizije pretvoriti u najveći areal u Beču za gledanje tog događaja na javnim mestima“, naglašava član gradske vlade, Kristijan Oksonič i dodaje: „Svi stanovnici Beča i njihovi gosti su pozvani, da zajedno proslave ovaj veliki muzički događaj na trgu ispred Gradske većnice!“

U bazu podataka Grada Beča o aktuelnim manifestacijama u gradu mogu se besplatno uneti podaci i o svim drugim lokacijama na kojima će biti moguće praćenje prenosa evrosonga.
Sve informacije o praćenju Evrosonga na javnim mestima

Mobilni plan grada wien.at

Na mobilnom planu grada wien.at mogu se naći brojne, grafički dizajnirane informacije o Beču. U periodičnim intervalima se stalno dodaju nove informacije. Plan grada je podešen za internet i može se otvoriti pretraživačem na pametnom telefonu. Nije potrebno da se instalira bilo kakva dodatna aplikacija. Podržani su svi uobičajeni operativni sistemi, kao što su iPhone OS, Android, Windows Phone i Blackberry OS. Plan grada se otvara unošenjem adrese www.wien.at/stadtplan.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava