Povišica za minimalne plate u Austriji!

02.01.2018

U 2018. godini u Austriji će biti opšta povišica minimalnih plata za 165.000 radnika u nekoliko branši.

Zaposleni u nekoliko branši u Austriji sigurno se najviše raduju Novoj godini zbog opšte povišice minimalnih plata na 1.500 evra bruto (1.199 neto). Samo u turizmu i gastronomiji ova mera će obradovati čak 120.000 zaposlenih. Plate se povećavaju i u oblasti restauracije tj. pranja fasada, zgrada i spomenika, transporta dobara, na benzinskim pumpama, u garažama i servisima. Od 1. maja slede povižice i za zaposlene u hotelima i ugostiteljstvu.
Frizeri će najmanje 1.500 zarađivati od 1. aprila 2019. , a pomoćnici frizera od 1.aprila 2020. U istoj godini će se do te sume povećati i plate u malim transportnim preduzećima.

2017.  godine plate su  kolektivnim ugovorima povećane na najmanje 1.500 evra u Crvenom krstu i drugim službama za spasavanje, u domovima za stare i nemoćne koji pripadaju verskim organizacijama, u bolnicama katoličkih ordena, u oblasti zaštite od štetočina, u špedicijama i magacinima, na aerodromima, u privatnim medicinskim ustanovama itd.

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava