Dijapora TV: Bili smo u pozorištu na predstavi “Zvezdana prašina”

19.06.2023

Osim pozorišta iz Srbije koja često gostuju u našem gradu, imali smo priliku da odgledamo odličnu predstavu omladinskog pozorišta "Stanislavski" iz Beča.

Za predstavu “Zvezdana prašina” koja je bila na repertoaru bečkog pozorišta Ateliertheater, i pre prvog igranja, vladalo je veliko interesovanje. Predstava je rađena po tekstu najpoznatijeg srpskog dramskog pisca i scenariste Dušana Kovačevića, u režiji Marine Đorđević, rediteljke iz Beča, a u izvodjenju omladinskog pozorišta Stanislavski iz Beča.

Kako su nam rekli iz pozorišta Stanislavski ulaznice su skoro sve bile prodate i zbog velikog interesovanja velike su šanse da predstava “Zvezdana prašina” ponovo  zaigra na pozorišnim daskama pred bečkom publikom.

U sve tri večeri, ekipa je dobila zaslužene aplauze, ali i ovacije. Naš utisak je da je predstava dobra, režija odlična, a glumci, od kojih su neki i debitanti, dočarali su likove na izvanredan način. Inače, glumci iz predstave su i polaznici akademije Stanislavski.

Glavni glumci, Aleksandar Kostić i Zorica Simić, u ulogama Marka i Jelene, Veselin Rafailović i Aleksandra Miladinov u ulogama Ivana i Kaće, sve vreme su držali pažnju publike i zabavljali je sjajnom glumačkom izvedbom. Oni su dva bračna para koja imaju mnogo skrivenih istina jedni o drugima. Da li treba reći partneru da je prevaren, da li se razvesti kad u braku ne ide dobro i slično, ostala su neka od glavnih pitanja za junake i publiku.

Mladi glumci Dorijan Bakos-Dodek u ulozi kuma, Larisa Černe koja je imala ulogu opasne tetke, Danijel Živković u ulozi kelnera i Marija Gajić doprineli su uspehu predstave i stalno izazivali publiku na smeh.

Osim tonova čuvenog džez klasika „Zvezdana prašina“, Nikola Prerad u ulozi uličnog svirača i mladi pevač i glumac Mark Bless upotpunili su muzičku i vizuelnu zabavu na bini.

Po rečima rediteljke Marine Đorđević, koja nije skrivala sreću zbog uspeha predstave, omladinsko pozorište Stanislavski uskoro započinje rad na novim projektima.

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

 

Pozorište u Beču: Premijera predstave ZVEZDANA PRAŠINA

Nova sezona na Kopa plaži u Beču

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava