Gastarbajteri-Beč: Audicija za nove glumce u amaterskom pozorištu

10.08.2019

"Gastarbajteri", kulturno pozorišno udruženje iz Beča, organizuje audiciju za prijem novih članova 7. septembra 2019. godine, koja će biti održana u kulturnoj ustanovi WUK.

Pozorišno udruženje “Gastarbajteri” iz Beča je ove godine proslavilo prvu godinu postojanja, u kojoj se vredno radilo i izvedeno čak pet pozorišnih predstava.

Milinko Ametović-Beganović, koji vodi ovu veoma aktivnu glumačku grupu, već dugi niz godina se bavi glumom i sa velikim entuzijazmom prenosi svoju ljubav prema daskama koje život znače,  i na druge glumce amatere u Beču.

S obzorom na to da glumačka grupa Gajstarbajteri ima velike planove za novu sezonu, u subotu 7. septembra 2019. godine organizuje audiciju za prijem novih članova. Audicija će se održati u kulturnoj ustanovi WUK (Währinger Straße 59, 1090 Wien) od  20:00 do 22:00 časova.

Na audiciju za nove članove glumačke grupe “Gastarbajteri ” mogu doći svi zainteresovani za glumu, i to svih generacija, od 7 do 77 godina, a uslovi da se postane “glumac” tj. član ovog glumačkog udruženja “Gastarbajteri” je da živite u Beču (zbog redovnih proba i sastanaka), da volite timski rad i da posedujete volju i ljubav prema glumi.

“Mi  funkcionišemo kao jedna porodica, a radna i pozitivna atmosfera uvek vlada na probama i snimanjima”, kaže za naš portal, Milinko Ametović-Beganović, predsednik udruženja.

“Posebno se radujemo novim članovima u septembru, jer na audiciji očekujemo veliki broj zainteresovanih kandidata. Svi koju imaju želju da glume trebaju da dođu opušteni i da pripreme jedan odlomak, recitaciju, a može to biti i skeč ili imitacija”, objašnjava Milinko. Primere tekstova za audiciju tj. monologe možete pronaći  ovde.

“Ukoliko kandidati imaju talenta i volje da se amaterski bave glumom, svi oni koji prođu audiciju, glumiće u našim novim predstavama. Trenutno su u pripremi dve predstave i 10 novih epizoda serije “Naše Bečlije” koju  snimamo za naš Youtube kanal“, objašnjava Milinko, koji inače piše tekstove za predstave i jedan je od glavnih glumaca u udruženju Gastarbajteri.

Komedije se spremaju punom parom

Prva predstava koja će biti izvedena u oktobru mesecu je komedija “U krevetu sa…”, koja opisuje ljubavni život jedne Lole koja ustvari nema sreće u ljubavi. Predstava ima i  poruku, a ona je ” da pazimo” s kim se dopisujemo na društvenim mrežama.
Druga predstava će biti premijerno izvedena u decembru 2019. godin  i takođe je komedija, koja nosi naziv “Tri nacije”. Predstava je zanimljiva i smešna, a pored komičnih situacija  obojena je pesmama, koreografijama  i veoma zanimljivim kostimima.
Radnja se dešava u Beču i prikazuje različitost i raznolikost srpske, turske i austrijske kulture življenja, kao i ljubav između jedne Srpkinje i jednog Turčina. Muzičke numere u predstavi biće izvedene na tri jezika.

“Gastarbajteri”svoje probe održavaju petkom ili subotom od 18:00 do  22:00 h (po potrebi i raspoloženju glumaca, čak i duže).

Glumačko udruženje “Gastarbajteri” trenutno broji oko 50 članova, od kojih je njih 15 veoma aktivno i vredno radi na novim predstavama koje su uglavnom komedije, a izvode se na srpskom jeziku. Udruženje često organizuje književne i poetske večeri, kao i promocije knjiga. Jedna od predstava koju su “Gastarbajteri” već izveli pred bečkom publikom je komedija „Otvorite oči“.

Facebook stranica pozorišne grupe Gastarbajteri

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Beogrаd nа listi pet nаjkreаtivnijih grаdovа u svetu

Prosvjeta: Osnovan „Književni klub“ u Beču za ljubitelje književnosti

Braća Piler svirali predsedniku Austrije na rođendanskoj proslavi

„Vaskrsni Srbijo“ predstava i čas istorije u Beču

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava