Najpopularniji tržni centri u Beču i okolini

26.11.2019

Tržni centri u Beču i okolini su omiljena mesta za šoping Bečlija, ali i turista. Koji je nabolji i najomiljeniji među Bečlijama, pokazali su rezultati najnovijeg istraživanja.

(c) pixabay

Na području Beča, u širem luku, postoji veliki broj mogućnosti za šoping.

Beč ima i najveći šoping centar u Evropi – Shopping City Sud, u kome butike imaju najpoznatije modne kuće. Pored ovog tržnog centra, Beč krasi i veoma lepa ulica Mariahilferstrasse koja je ispunjena internacionalnim radnjama.

Poslednjih decenija, kad su u Beču počeli da se otvaraju tržni centri, to su postala omiljena mesta za šoping Bečlija, ali i turista.

Osim tržnog centra Shopping City Sud, veoma su posećeni i  Donauzentrum, Gasometer, Millennium City, Wien Mitte, Stadion Center, Lugner City i ostali.

 

 Istraživanje pokazalo koji je tržni centar u Beču najomiljeniji

Linzer Market-Institut je nedavno sproveo istraživanje, a rezultati su pokazali koji su tržni centri najomiljeniji kod Bečlija i u kojima najradije kupuju. Ukupno 38 trgovačkih centara u Beču i okolini, uključujući i mnoge manje centre, bili su zastupljeni u istraživanju.

Po glasovima ispitanika, SCS – Shopping City Süd je najpopularniji tržni centar na području Beča. Prema istraživanju, Bečlije najradije kupuju u SCS-u.

Donauzentrum je zauzeo drugo mesto, a tržni centar u Wien-Mitte je na trećem mestu.

(c) Facebook SCS Shopping City Süd

Ukupna procena je sastavljena od tri podkategorije. Prva je “Key Performance” gde se ocenjivalo koliko je neki tržni centar poznat, kao i cene i korišćenje. U drugom delu istraživanja pod nazivom “Brand Drive”, ispitanici su se izjasnili o simpatijama prema nekom tržnom centri i preporuci drugima, a u trećoj fazi “Corporate Social Responsibility”, o odgovornosti, važnosti za privredu Austrije i poverenju.

Poredak u pojedinačnim ocenama tačno odgovara rangiranju u ukupnom rezultatu,  sa jednim izuzetkom. U ključnim performansima (Key Performance), The Mall nije bio na trećem mestu, već Lugner City, koji se u finalnom redosledu svrstao na četvrto mesto najomiljenijih tržnih centara u Beču.

Po rezultatima, najgore plasirani tržni centri su Kaufpark Vösendorf, Großfeldzentrum i B7 Stammersdorf.

SCS – Shopping City Süd je inače jedan od najvećih tržnih centara na teritoriji Evrope i pravi raj za kupoholičare. SCS se nalazi na samom prilazu grada do koga se stiže autom ili besplatnim autobuskim linijama koji svoje posetioce čekaju na stanicama metro linija U6 ili U1 i dovoze direktno u tržni centar. Ovaj megalomanski kompleks ima ponudu od 330 prodavnica.

Čuveni crni petak u Shopping City Süd-u zakazan je za 29. novembar 2019. godine, a posetioce očekuju sniženja do 50%, kao i velika božićna parada. U vreme predbožićnih nedelja, SCS ima produženo radno vreme četvrtkom i petkom, do 21:00 h.

 

NAJNOVIJE VESTI- NASLOVNA OVDE

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

Ikea u Beču: Počeli radovi na novoj filijali kod stanice Westbahnhof

Luksuzni šoping centar umesto Leiner prodavnice na Mariahilfer Straße

Parndorf: Mega šoping nadomak Beča

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava