Specijalni letovi iz evropskih gradova za državljane Srbije

09.05.2020

Nacionalni avio-prevoznik "Er Srbija", pre nego 18. maja nastavi sa regularnim letovima, obavljaće sledeće nedelje specijalne letove za građane koji hoće da se vrate u Srbiju.

(c) pixabay

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić gostujući na TV Pink izjavio je da Vlada Republike Srbije više neće organizovati besplatne letove kojima je građane vraćala u zemlju tokom vanrednog stanja, s obzirom na to da više nema građana Republike Srbije koji na aerodromima čekaju na povratak u državu.

Dačić je za TV Pink rekao da će nacionalni avio-prevoznik “Er Srbija”, pre nego 18. maja nastavi sa regularnim letovima, obavljati sledeće nedelje specijalne letove za građane koji hoće da se vrate, ali po komercijalnim uslovima i regularnim cenama karata.

Letovi za repatrijaciju će se obaviti od 11. do 15. maja, a karte će se naplaćivati po normalnim uslovima, rekao je ministar.

U ponedeljak, 11. maja, leti avion za Pariz, u utorak za Frankfurt, u  sredu za Beč, četvrtak Frankfurt i petak Cirih, rekao je Dačić i dodao da svako ko pod tim uslovima želi da putuje treba da se javi kontakt centru “Er Srbije”.

U Srbiju mogu putovati državljani Republike Srbije, kao i strani državljani sa stalnim ili privremenim boravkom u Republici Srbiji. Detaljnije o  specijalnim letovima, potrebnoj proceduri i ceni karata možete se informisati OVDE.

Dačić je podsetio da je Vlada Republike Srbije od početka epidemije virusa korona, uvođenja vanrednog stanja i zatvaranja granica, vratila u zemlju oko 15.000 ljudi koji su bili zarobljeni na aerodromima, na službenim putovanjima, studente, đake, turiste i da je za njih prevoz bio besplatan.

Šef srpske diplomatije naveo je i da se trenutno pregovara sa susednim državama o saobraćaju za one koji žive do 50 kilometara od granice, koji u drugim zemljama rade ili obrađuju poljoprivredno zemljište.

Izvor: Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije

 

Srpska aviokompanija Er Serbia nastaviće letove 18. maja i leteće ka destinacijama kao što su Beč, Frankfurt, Cirih i London.

 

Avio linija Beograd Beč na listi prvih letova iz Srbije

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

NOVO U AUSTRIJI! Onlajn knjižara! Više od 40.000 naslova na srpskom jeziku! Kliknite na baner ispod i uplovite u carstvo knjiga!

 

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava