Srbija na Međunarodnom sajmu “Ferien” u Beču

14.01.2019

Republika Srbija se ove godine predstavila u Beču na jednom od najvećih sajmova za putovanja i odmor (Ferien-Messe). Posetioci štanda Republike Srbije imali su priliku da upoznaju brojne turističke destinacija i atraktivne ponude koje Srbija nudi.

(c) Fb Privredna komora Srbije

Turističku ponudu Srbije na Međunarodnom sajmu turizma “Ferien” u Beču, koji se održao od 10. do 13. januara 2019., predstavili su  privrednici i turistički poslenici.

U  organizaciji Privredne komore Srbije na sajmu u Beču  su predstavljeni Turistička organizacija Vojvodine, Turistička organizacija Niš, Turistička agencija “Experience pro travel-Serbia” iz Beograda, “Vinski putevi Srbije”, hotel “Premier Akva” i etno naselje “Vrdnička kula” iz Vrdnika, Specijalna bolnica “Sokobanja”, Specijalna bolnica za rehabilitaciju “Rusanda”, Specijalna bolnica “Čigota”, JP za upravljanje putničkim pristaništem i marinom “Apatin”, Turistička agencija “Magelan” iz Novog Sada, Turistička agencija “Kompas tourism&travel” iz Novog Sada, “Alpha travel see” iz Subotice, Turistička agencija “Vojvodinašume turist” iz Petrovaradina, hotel “Aquastar Danube” iz Kladova, hotel “Nevski” iz Beograda, Institut za lečenje i rehabilitaciju “Niška banja” i “City car rent a car” iz Beograda.

Učesnici ocenjuju da je cilj zajedničke organizacije nastupa privrednika u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, da se turistički proizvodi Srbije približe budućim gostima iz Zapadne Evrope.

Ambasador Republike Srbije u Austriji Nebojša Rodić posetio je  štand Republike Srbije na Međunarodnom sajmu turizma u Beču, ne skrivajući zadovoljstvo što se i Srbija, ove godine, predstavila na ovom sajmu gde se inače predstavlja 850 izlagača iz više od 80 zemalja.

Nada Knežević, direktorka predstavništva Privredne komore Srbije u Austriji istakla je izuzetnu važnost učešća srpskih privrednika iz sektora turizma na ovogodišnjem sajmu.

“Ovim nastupom vraćamo se na tržište koje je nam je izuzetno interesantno. Reč je o jednom od najvećih prodajnih sajmova u Evropi, a prema statistici, trećina ukupnog broja posetilaca uplati minimalno jedan godišnji odmor tokom ovog sajma, koristeći popuste koji se ovde propagiraju”, rekla je Nada Knežević i dodala da Srbija sa Austrijom ima intenzivne privredne veze, u oba smera.

Izvor: Privredna komora Srbije 

 

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI  OVDE

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

 

Aerodrom Morаvа: Srbija dobila još jedan međunarodni aerodrom

 

Vojvodina u Beču: Promocija turističkih atrakcija i druženje uz tamburaše

Beč-Niš: Nova avio linija, karte već od 19€

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava