Vlada Divljan: Srpski rock muzičar preminuo na bečkoj klinici AKH

06.03.2015

Vlada Divljan, poznati autor i rock muzičar izgubio je bitku sa teškom bolešću. Preminuo je na klinici AKH u Beču , gde je živeo poslednjih godina.

Jedan do istinskih velikana jugoslovenske i srpske muzike Vlada Divljan preminuo je danas u Beču nakon duge i teške bolesti u 56. godini, javila je koncertna agencija Long Play iz Beograda.
Vladimir (Vlada) Divljan (Beograd, 10. maj 1958 — Beč, 5. mart 2015) bio je srpski rock muzičar i istaknuti predstavnik jugoslovenskog novog talasa.

Krajem sedamdesetih godina bio je član džez-rok grupa Merlin i Zvuk Ulice, a od 1980. do 1984. godine bio je predvodnik vokalno-instrumentalnog sastava Idoli. Od 1985. godine krenuo je sa samostalnom karijerom, u okviru koje je nastavio sa pop-rok formom uporedo se baveći filmskom muzikom.

Od avgusta 1991. do septembra 1997. godine živeo je u Australiji (Sidnej), nakon čega se vratio u Beograd. Od juna 1999. godine živeo je i radio u Beču gde je i preminuo 5. marta 2015. godine.

Poslednjih godina Vlade divljan se borio sa teškom bolešću koja se poslednjih meseci pogoršala pa je bio na lečenju na bečkoj klinici AKH, gde je i umro.

O datumu, vremenu i mestu sahrane odlučiće porodica.

Vlada Divljan je bio gost naše emisije Dijaspora uživo.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava