Wiener Festwochen: Velika kulturna manifestacija u Beču od 12. maja do 21. juna

11.05.2023

Ovogodišnja manifestacija Wiener Festwochen imaće 165 događaja na 20 različitih lokacija - od Parlamenta do džez kluba Porgi & Bess.

Foto: Facebook @ Wiener Festwochen

Kulturna manifestacija „Wiener Festwochen“, odnosno „Bečke svečane sedmice“, održava se od 12. maja do 21. juna 2023. godine. Svečano otvaranje festivala je u petak, 12. maja na trgu ispred Gradske kuće (Rathausplatz), ulaz je besplatan, a nastupiće brojni austrijski i internacionalni umetnici.

U periodu održavanja ovog renomiranog festivala, Beč će se praktično pretvoriti u jednu veliku binu. Na brojnim lokacijama u gradu umetnici iz oblasti pozorišta, filma, plesa i muzike će predstaviti svoja najnovija ostvarenja.

Ovogodišnja manifestacija Wiener Festwochen imaće 165 događaja na 20 različitih lokacija – od Parlamenta do džez kluba Porgi & Bess.

Brojne produkcije iz oblasti  pozorišta, opere, muzike, plesa i performansa do vizuelnih umetnosti biće prikazani bečkoj publici. Među njima je osam svetskih premijera, kao i jedna raskošna nova produkcija (“Lulu” Albana Berga).

Detaljan program „Bečkih svečanih sedmica“ možete pročitati na zvaničnoj internet stranici Wiener Festwochen

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Time Travel Vienna: Nezaboravan doživljaj u Beču i putovanje kroz vreme

 

Proleće u Beču: Šetnja, trčanje, vožnja biciklom i penjanje

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava