Kraj sezone: Zatvara se čuveno bečko klizalište ispred Rathaus-a

26. feb 2019 u 00:15

Klizalište "Bečki ledeni san", ispred gradske kuće Rathaus, uskoro završava sezonu i samo još nekoliko dana možete uživati u klizanju na otvorenom u srcu Beča.

© Wolfgang Zajc

I ove godine ljubitelji klizanja u Beču su  imali priliku da uživaju u ovom zimskom sportu na prostoru ispred Gradske kuće u Beču.

„Bečki ledeni san“ ove godine je zvanično otvoren 19. januara 2019., a biće otvoren za posetioce do 3. marta 2019., kada će sezona biti i zvanično zatvorena.

Preporučujemo da iskoristite još ovih nekoliko dana i da posetite popularno  bečko klizalište na otvorenom, jedno je od najpoznatijih ledenih površina u Evropi koje se prostire na  8.000 kvadratnih metara.

U okviru „Ledenog sna“, svi koji ne poseduju svoje klizaljke, mogu ih iznajmiti, a na raspolaganju su  oko 2. 000 pari  u brojevima od 23 do 52 , kao i zaštitne kacige.

Dekoracije i osvetljenje kao iz bajke  krase klizalište, a radno vreme je svakog dana od 10:00  do 22:00 časova. Za ljubitelje karlinga (olimpijski sport sličan boćanju) na raspolaganju su posebna polja za igru.

Pored sportske ponude posetioce očekuju dobra zabava, muzika, brojni kulinarski specijaliteti i nezaobilazan punč i  topla čokolada.

I ove godine klizalište je posetilo više stotina hiljada posetilaca, a mnogima, posebno najmlađim Bečlijama, ovde se dogodilo prvo iskustvo na ledu jer je za početnike bilo na  raspolaganju poseban teren na kome su mogli  vežbati besplatno.

Cena ulaznice je 8,00 € za odrasle, a za decu 5,50 €. Za onlajn kupovinu ulaznica se dobija i 10% popusta. Više o klizalištu, mogućim popustima i  cenama možete pročitati na zvaničnoj internet stranici.

 

Video reportaža iz emisije Dijaspora uživo (TV Pink Plus i OKTO TV)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava