Metro linija U6: Rekonstrukcija stanice Nußdorfer Straße

03. apr 2018 u 03:25

Zbog početka rekonstrukcije stanice Nußdorfer Straße na bečkoj metro liniji U6, desiće se veće izmene za putnike koji koriste ovu stanicu.

Od utoraka, 3. aprila 2018. u pravcu  Floridsdorfa ulazak i izlazak putnika na stanici Nußdorferstraße neće biti moguć, i to do početka septembra. Povodom velike obnove stanice, metro se neće  ni zaustavljati na ovoj stanici u pravcu Floridsdorfa. U pravcu Siebenhirten-a, putnici mogu nesmetano da ulaze  i izlaze kao i obično. Ulaz u stanicu je moguć sa spoljne strane Gürtel-a.
Bečke linije (Wiener Linien)  planiraju  opštu adaptaciju stanice Nußdorfer Straße tako da će jedna strana stanice uvek biti  dostupna tokom građevinskih radova, a druga zatvorena.
U proleće 2019. godine gradjevinski radovi se premeštaju na  drugu stranu u pravcu Siebenhirten-a.

Modernizacija istorijskih zgrada Otto Wagnera

Linija U6, pre nego što je postala linija  bečkog metroa, bila je deo bečke Gradske železnice (Wiener Stadtbahn). U posleratnim godinama bila je najbitnija za Beč zbog toga što je gradska saobraćajna infrastruktura bila oštećena. Tek 7. oktobra 1989. godine je preimenovana u liniju U6 i integrisana u gradsku mrežu metroa.

Nekoliko zdanja i stanica koje se nalaze na ovoj liniji , kao što su Josefstädter Straße, Alser Straße i Nußdorfer Straße je projektovao veliki austrijski arhitekta, Otto Wagner. Te stanice su stare i do 120 godina i nalaze se pod zaštitom spomenika. Od samog početka, kada je U6 postao deo metro mreže, počela je adaptacija i njegovih stanica , pre svega uvođenjem liftova za pristup invalida. Do 2020. godine je planirano renoviranje svih stanica, a trenutno je u toku renoviranje stanice Nußdorfer Straße.

U periodu od oko dve godine koliko će trajati renoviranje, uradiće se mnogo toga na stanici Nußdorfer Straße. Stepenice će biti uklonjene  i ponovo izgrađene. U halama će se originalne pločice rekonstruisati i u njih ugraditi sistemi za slabovide. Takođe će biti izvršena kompletna restauracija kroova, zidova, fasade, vrata i prozora.   U sklopu opšteg renoviranja, osvetljenje će se promeniti u LED svetiljke, a ugradnja novih kamera za video nadzor je takođe deo planiranih radova.

 

Kako će putnici koristiti stanicu Nußdorfer Straße

Ako želite da izađete na ovaj stanici u pravcu Florisdorfa, a ona je do septembra zatvorena, najbolje je da nastavite još jednu stanicu do stanice Spittelau, a zatim da se vratite nazad u pravcu pravcu Siebenhirten-a,  jer je ta stana otvorena za putnike. Sa tramvajskim  linijama 37 i 38 i autobuskim linijama 35A i 37A, putnici se mogu prevesti do stanice Nußdorfer Straße.

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI  OVDE

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava