Radionice za decu: Selfiji su AUT, fotografije su IN

28. maja 2018 u 09:35

Narodni Univerzitet u Beču organizovaće tokom leta deset kreativnih radionica za decu od 6 do 14 godina u saradnji sa organizacijom Bečki prijatelji dece („Wiener Kinderfreunde“). Svake nedelje će biti obrađena neka tematska celina kao što su igra, nauka, kulinarstvo i kreativnost.

Dugo zasluženi letnji raspust za najmlađe Bečlije se polako približava i mnogi roditelji se pitaju na koji će način njihova deca upotpuniti svoje slobodno vreme. Narodni Univerzitet u Beču nudi praktično rešenje u vidu deset različitih letnjih programa koje deca ovde mogu da pohađaju. U prvom planu ovakvih kurseva je svakako učenje kroz zabavu i mogućnost dece da usavrše postojeće i savladaju nove veštine.

Na fotografskom kursu „Selfiji su aut – kako napraviti sliku od obične fotografije?“ deca će moći da nauče kako da kvalitetno fotografišu, obrade i razviju fotografiju, a na kursu dizajna „Napravi svoj omiljeni odevni predmet“ kako da izrade neki deo odeće. U okviru likovne radionice pod nazivom „Da šareni budu dani raspusta, sunce ili kiša nam ne brani“ deca će izrađivati raznobojne kolaže od fotografija, kartona i papira.

Pored toga, deca će moći da učestvuju na „Dečjoj olimpijadi“ i da tako vežbaju brzinu i preciznost, zatim da režiraju i izvedu pozorišnu predstavu, izrade knjigu recepata, vode naučnu laboratoriju, istražuju podvodni svet ili u društvu arheološkinje putuju kroz vreme od kamenog doba do Rimskog carstva. Na taj način će iskusiti razne novine koje će istovremeno zadovoljiti njihovu želju za znanjem i pustolovinom.

Na kraju svake radionice roditelji i prijatelji će moći da prisustvuju završnoj priredbi ili izložbi na kojoj će biti izložene dečje rukotvorine i ostali radovi. Radionice počinju 2. jula i završavaju se 31. avgusta 2018. godine, a seminari se odvijaju isključivo radnim danima od 9 do 16 časova.

Više informacija o letnjim radionicama za decu od 6 do 14 godina. 

Izvor EuroComPr

 PROČITAJTE JOŠ I OVO: 
Beč za decu: Ponude bečkih muzeja za najmlađe

Ovo morate doživeti u Beču: Time Travel Vienna

Kako dobra ideja: Četkica za zube kao igrica!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava