Vratila se zima: U Beču sneg, a biće i hladnije!

17. mar 2018 u 14:36

Budući da je u Beču poslednjih dana izgledalo da nam stiže proleće, danas izgleda sasvim drugačije. Vreme  nas je ponovo iznenadilo.

Zbog visokih temperatura proteklih dana, mnogi su se ponadali da je zimi došao kraj i da nas čeka pravo proleće. Međutim, vreme  nas je ponovo iznenadilo,  jer nam je stigao  hladan  vazduh  koji  donosi novu promenu vremena i to , ni manje ni više, nego sneg. Dobra vest je ta da sneg neće dugo trajati, ali niske temperature hoće, i to do polovine naredne nedelje.

Iako se jutrašnji sneg u Beču ne zadržava na putevima, sitne pahulje su zabelele automobile. Zbog toga su se jutros u Austriji ponovo vadili zimski kaputi i jakne, čizme i kape. I tokom dana će se  zadržati slično vreme, sa povremenim smenjivanjem kiše i snega, a temperatura vazduha neće prelaziti 2 stepena. Međutim, već u kasnim popodnevnim satima temperatura će pasti ispod 0. Padavine će potrajati i popodne na severu, istoku i u planinskim predelima. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno jak, severozapadni, sa uslovima za lokalnu pojavu vejavice u planinskim predelima.

U Beču će biti oblačno, sa snežnom kišom i snegom. U popodnevnim satima sneg može biti još jači, a duvaće i umeren vetar sa severa. Temperatura bez većeg kolebanja od 0 do 2 stepena, a kako se približava noć biće i mraza sa temperaturom od minus 5 do minus 8 stepeni.
Najveće količine svežeg snega, u okolini Beča (do 20 centimetara), mogu se očekivati u području Semmering-Wechsel ,  kao i u južnom delu Wiener Becken-a.  U Beču se predviđa oko 5 centimetara svežeg snega,  a u Wienerwald-u se može očekivati i do 10 centimetara. Metorolozi napominju da su u svakom slučaju moguće mešovite padavine, što znači kombinacija kiše i snega.

 

Hladno i sledeće nedelje

U nedelju 18. marta nebo će biti prekriveno gustim oblacima, iz kojih će ponovo padati pahulje. Jutarnja temperatura od minus 7, dnevna do minus 2. U novoj nedelji se nastavlja zimsko vreme. Povratak prolećnog vremena je najranije moguće tek sledećeg vikenda.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava