Alice fairytale: Alisina bajka je nova atrakcija za decu u Beču

29.07.2019

Alice fairytale je nova atrakcija za decu u Beču, gde mališani mogu doživeti Alisinu zemlju čuda, u vidu interaktivne avanturističke igraonice.

(c) Alice Fairytale Vienna

Pre nekoliko dana je u Beču otvorena nova dečja atrakcija pod nazivom Alice fairytale, u vidu  interaktivne avanturističke igraonice. Sve je urađeno u stilu bajkovitog lika Alisa u zemlji čuda, koja je postala stvarnost i deca mogu eksperimentisati do mile volje.

Mali posetioci Alice fairytale imaju priliku da dožive mnogo toga neobičnog, ali i da rešavaju zanimljive zadatke na različitim stanicama, kako bi svet fantazije na kraju postao stvarnost.

Ovaj projekat vodi poreklo od ruskog „The Alice fairytale“, jer u  Moskvi već postoji ova atrakcija koja je veoma popularna među ruskim mališanima. Vlasnica bečke atrakcije Alice fairytale je Ruskinja, koja se preselila u Beč i ponela ovu fenomenalnu ideju sa sobom, a na veliko zadovoljstvo dece u Beču otvorila Alisinu bajku  u tržnom centru “The Mall”.

 

Digitalni i fizički svet se stapaju u jedan

Igraonica se nalazi u tržnom centru “The Mall”, na površini 400 kvadratnih metara i  namenjena je deci uzrasta od 4 do 14 godina. Mlađim mališanima se ne preporučuje poseta Alice fairytale. 

U Alisinom čudesnom svetu operatori se oslanjaju na oblik zabave za decu koja povezuje digitalni i fizički svet. Deca mogu da komuniciraju jedni sa drugima kroz mešavinu različitih tehnologija na velikim projekcionim ekranima i ne moraju da nose specijalnu opremu na telu.

 

Deca uzgajaju pečurke uz pomoć kišobrana 

Animatori Alice fairytale prvo upoznaju male posetioce sa bajkovitim svetom Alise i onda ih vode od stanice do stanice. Pored toga, pratioci pomažu i u rešavanju čudesnim zadataka.

Jedan od zadataka je da deca uzgajaju pečurke skakući sa kišobranom u ruci u raznim pozama. Drugi od zadatka je na primer da deca boje zid sa ogromnim olovkama i bojicama. U drugoj prostoriji mogu slikati figure na papiru, a onda se one projektuju na zidu i oživljavaju. 

(c) Alice Fairytale Vienna

Alice fairytale  se nalazi u sporednom delu tržnog centra “The Mall”, u 3. bečkom becirku. Ture se odvijaju u grupama i počinju počinju svakog sata.

Roditelji mogu pratiti svoju decu na turi, ali ne i moraju. Svet bajki je otvoren svakodnevno, a ulaz za decu od 4 do 14 godina je 12€, odrasli plaćaju 15€.

U sklopu Alisine bajke postoji i restoran “Happy Rabbit” , u kome se služe specijaliteti iz  Austrije, Italije, Rusije i Gruzije.

Zbog velikog interesovanja, preporučujemo da se putem broja telefona rezerviše mesto na jednoj o tura.

WIEN MITTE The Mall
Landstraßer Hauptstraße 1b, Wien
Tel: 0664 / 352 80 11

Zvanična internet stranica Alice fairytale

Facebook stranica Alice fairytale 

Osim ove nove atrakcije za decu, u Beču za vreme letnjeg raspusta je veoma živo i mališani imaju mogućnost da uživaju u brojnim aktivnostima u okviru projekta Letnje igre (Sommerferienspiel).

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

Dvorac Šenbrun u Beču: Sjajna zabava za najmlađe posetioce

Bečki bazeni nude kurseve plivanja za decu i omladinu

Stari rimski grad Carnuntum na pola sata vožnje od Beča

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava