Dvorac Šenbrun u Beču: Sjajna zabava za najmlađe posetioce

08.07.2019

Mali posetioci "Dečjeg muzeja dvorca Šenbrun" u Beču mogu zaviriti u nekadašnji svakodnevni život carske porodice. Biće to nezaboravan doživljaj za vaše mališane.

(c) Kindermuseum Schloss Schönbrunn Copyright: Bildagentur Zolles

U Dečjem muzeju dvorca Šenbrun (Kindermuseum Schloss Schönbrunn), nekadašnjoj letnjoj rezidenciji carske porodice Habsburg, najmlađi posetioci mogu saznati mnoštvo zanimljivih pojedinosti, kao što su upotreba lepeze, friziranje prekrasnih perika,  nega tela i način šminkanja u davnoj prošlosti i sl.

Veoma zanimljiv deo je taj gde mališani mogu obući odela i haljine iz vremena baroka i upoznati se sa trpezom carskog doba.

Novi prinčevi i princeze” se mogu lično uveriti i kako je nekada izgledalo obrazovanje i na koji način su se igrala deca na dvorcu Šenbrun. Vrhunac proslava u to vreme je bio i prestižni prijem kod cara, a kako se on odvijao, takođe će saznati posetioci Dečjeg muzeja dvorca Šenbrun.

(c) Kindermuseum Schloss Schönbrunn

S obzirom na to, da je ples bio jedan od najvažnijih časova u toku školovanja, naravno da su tadašnja deca morala biti najbolje podučena u plesu, zbog održavanja brojnih svečanosti. I danas kvadril čini društveni vrhunac na svakom balu u Beču, koji se uglavnom svira u ponoć.

Kako se igra kvadril i uz koju melodiju, posetiocima muzeja dvorca Šenbrun, objasniće plesni trener, a ples se naravno uči, kako to i dolikije, u nekadašnoj gimastičkoj dvorani carice Elizabete.

 

Letnji program u “Dečjem muzeju Schloss Schönbrunn”

U toku letnjeg raspusta  Dečiji muzej dvorca Šenbrun nudi raznovrstan program za decu.  Tematska tura kao što je “Život u carskoj kući” ( “Leben am Kaiserhof”) održava se do 8. septembra , subotom i nedeljom, više puta u toku dana. U cenu je uključena i ulaznica za muzej.

Termini: 10:30, 13:30 i 15:00
Trajanje: oko 1 sat
Cene: Odrasli € 9,50 /Deca (3-18 g.) € 7,50
Familijarne karte I (1 odrasla osoba + 3 deteta) € 17,00
Familijarne karte II (2 odrasle osobe + 3  deteta) € 26,00

Za posebnu turu “Život u carskoj kući” (“Leben am Kaiserhof”) je obavezna rezervacija. Rezervacije koje nisu prijavljene 5 minuta pre početka ture neće biti uvažene ukoliko je interesovanje veliko.

Na svežem vazduhu u poznatom igralištu Lavirint (Irrgarten)  deca mogu učestvovati u raznim aktivnostima , ekperimentima i igrama. Leti je otvoren svakog dana od 9:00 do 19:00 časova, uz plaćanje dodatne ulaznice.

Cene: Odrasla osoba  € 6 / Deca (6-18 g.) € 3,50 / Familijarna karta (2 odrasle + 3 deteta) € 15,00

Kombinovana ulaznica:  Dečji muzej dvorca Šenbrun + Irrgarten: Odrasli € 12 / Deca (6-18 g) € 8/ Familijarna karta (2 Odrasle+ 3 deteta) € 32,00

Više informacije na zvaničnoj internet stranici  Dečji muzej dvorca Šenbrun (Kindermuseum Schloss Schönbrunn). 

U blizini muzeja se nalazi i Bečki zoološki vrt, pa možete povesti svoje mališane da vide i brojne životinje.

Bečki zoološki vrt Šenbrun (Tiergarten Schönbrunn) je proglašen,  po peti put,  za najbolji zoološki vrt u Evropi.

Bečki zoološki vrt ponovo proglašen za najbolji u Evropi

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

Dunavski toranj u Beču uveo besplatnu autobusku liniju od metro stanice

Bečka atrakcija: Veliki točak na Prateru se okreće 121 godinu

Bašta raznolikosti u Beču

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava