„Gem2Go“: Nova aplikacija koja olakšava komunikaciju sa gradskom upravom

18.03.2018

U trećini austrijskih opština postoji mogućnost da se formulari popunjavaju i šalju mobilnim telefonom ili tabletom. To treba da olakša i pojednostavi obavljanje formalnosti u kontaktu sa opštinskim vlastima. Zasluge za to ima i nova aplikacija „Gem2Go“.

Digitalizacija sve više napreduje i svakoga dana slušamo i čitamo o novim stvarima u ovoj oblasti. Gradovi i opštine u Austriji omogućavaju u sve većoj meri  da se formulari popunjavaju onlajn  preko interneta. U austrijskim opštinama je od 6. marta 2018. već realnost ono što se na saveznom nivou tek planira u oblasti strategije digitalizacije.

Zahvaljujući novoj aplikaciji „Gem2Go“, umesto da idete u opštinu, mnoge stvari možete završiti od kuće na svom mobilnom telefonu ili tabletu. Korisnicima su, pomoću ove aplikacije,  na raspolaganju svi onlajn-formulari vodećeg servisa u Austriji amtsweg.gv.at“ gde se nalazi  oko 37.000 onlajn-formulara za oko 650 gradova i opština. Stotine austrijskih opština koristi mogućnost da određene sadržaje sa svojih veb stranica optimalno stavi na raspolaganje krajnjim korisnicima upravo zahvaljujući i aplikaciji „Gem2Go“.

„Gem2Go“ je jedina aplikacija u Austriji koja vrši funkciju Službe za građane i koja objedinjuje sve austrijske opštine u jednoj aplikaciji. Jednim klikom svako može brzo i komotno da dobije informacije o svim opštinama u Austriji.  „Gem2Go“ između ostalog nudi još i: 

  •         Uvek aktuelne informacije iz vlastite opštine
  •         Mogućnost da se bude odlično informisan na putovanjima i na godišnjem odmoru
  •         Kalendar manifestacija
  •         Fotogalerija
  •         Čitanje opštinskih novina na mobilnom telefonu ili tabletu
  •         Gastronomija, spisak udruženja građana, mogućnosti noćenja …
  •         Saveti i ideje na odgovarajućoj stranici fejsbuka

Bez obzira da li ste kod kuće, na službenom putu ili na godišnjem odmoru, zahvaljujući aplikaciji „Gem2Go“  na svom mobilnom telefonu ćete imati sve informacije iz svoje matične opštine. Od pravog sagovornika, pa sve do informacija o tome kada određene službe rade sa strankama. Cilj ove korisne i  pregledne aplikacije je da Vam pruži korisne informacije iz Vaše opštine i da Vam usluge budu dostupne 24 sata na dan na Vašem mobilnom telefonu.

Mobilna ponuda, pogotovu većih gradova i opština, obuhvata već sada mogućnost da građani iznose svoja mišljenja i primedbe, da se daljinski očita stanje na vodomeru, pa sve do utvrđivanja termina za odnošenje smeća. 

Ne razmišljajte mnogo – skinite besplatno ovu aplikaciju

Aplikacija „Gem2Go“ je besplatna i može se naći na četiri platforme za Android u Play-Store i iOS (iPhone, iPad) u App-Store i na windows aparatima  u Windows Store odnosno Windows Phone Store.

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO:
Aplikacija „Moja integracija“ olakšava polaganje integracionog ispita
Za majke: Aplikacija za mobilne telefone FamilienApp
Nova aplikacija na našem jeziku u bečkom muzeju KHM
Za sve koji žive u Austriji: Aplikacija za pomoć u inostranstvu

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava