Fudbaleri Rapida sa decom sade novu šumu u Beču

11.10.2019

Ove godine, velika podrška u akciji "Šuma mladih Bečlija" su igrači fudbalskog tima Rapid koji pozivaju svoje najmlađe obožavaoce da zajedno sade mlada stabla.

(c) Fb WienXtra-kinderinfo- Barbara Mair

U akciji “Šuma mladih Bečlija” (“Wald der jungen WienerInnen”) sledećeg vikenda biće posađeno 10.000 novih stabala u 22. bečkom okrugu.

Ovo je već 35. put da najmlađe Bečlije učestvuju u ozelenjavanju svog grada i od malih nogu se kod njih razvija svest o važnosti zelenih površina u Beču, koje u austrijskoj prestonici zauzimaju čak više od 50 odsto gradske teritorije.

Zahvaljujući ovoj akciji Grada Beča svake godine se stvori nova šuma u ​​Beču.

Dođite, pridružite se i posadite drvo!

Područje za pošumljavanje nalazi se u 22. becirku između Gernotgasse und Niklas-Eslarn-Straßen, a akcija sadnje stabala održaće se u subotu  19. oktobra 2019. godine, sa početkom u 10:00 i trajaće do 16:00 časova.

Oko 10.000 matičnih stabala i grmlja je spremno za sadnju, a na vama je samo da se obujete prikladno za ovu priliku (gumene čizme) i pomognete u sadnji nove šume.

Zaposleni u Odelu za šumarstvo i poljoprivredu Grada Beča rado  će vam pomoći u odabiru “vašeg” stabla i daće vam savete kako da zasadite drvo.

Ulaz je besplatan, a pozivaju se deca od 1 do 13 godina, kao i čitave porodice, pa čak i grupe da učestvuju u ovoj zanimljivoj akciji.

Osim što će deca zasaditi drveće, za njih je organizovan i raznovrsan zabavan program u vidu radionica gde će moći da oboje svoju tašnu od lanenog platna, da seku bundeve, da prave piramidu od slame, a za okrepljenje je pripremljen pečeni krompir, kačamak i brojni bio- specijaliteti.

Ove godine, velika podrška u akciji “Šuma mladih Bečlija” su igrači fudbalskog tima Rapid koji pozivaju svoje najmlađe obožavaoce da zajedno sade mlada stabla.

Fudbalske zvezde Rapida su raspoložene i za fotografisanje i autograme, a za sve mlade navijače Rapida koji budu nosili Rapidove navijačke kape, šalove ili jakne i koji posade drvo dobiće i besplatne ulaznice za utakmicu na domaćem terenu 2. novembra(od 11:00 do 15:00 časova). Od 11:00 časova dolazi Steffen Hofmann, od 13:00 Koya Kitagawa i Paul Gartler, a od 15:00 Thorsten Schick.

Roditeljima se preporučuju da koristite javni prevoz, jer nema parkinga na licu mesta.
-U-Bahn: 2, Aspern Nord
-Bus: 99A, Gernotgasse

Događaj “Šuma mladih Bečlija” (“Wald der jungen WienerInnen”)

Organizatori: wienXtra-kinderaktiv + Forst- und Landwirtschaftsbetrieb der Stadt Wien

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Zelene stanice u Beču: Pilot projekt za bolju mikroklimu u gradu

Restorani u Beču okruženi zelenilom i sa pogledom na park

Bašta u Beču: Mogućnost sopstvene parcele u Beču

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava