Vienna City Card: Beč ima karticu za turiste sa brojnim pogodnostima

25.04.2019

Vienna City Card je kartica koja turistima u Beču omogućava brojne pogodnosti i popuste i do 30% za razna razgledanja i atrakcije u Beču, kao i u oblasti zabave i rekreacije.

(c) pixabay

Beč je prošle godine posetilo 7,5 miliona gostiju iz čitavog sveta koji su ostvarili 16,5 miliona noćenja, što predstavlja povećanje od 6,2% u odnosu na prethodnu godinu. Nije onda ni čudno da Beč i dalje čini sve kako bi gostima boravak u austrijskoj prestonici učio još ugodnijim.

Jedna od pogodnosti je i Vienna City Card, kartica koja turistima u Beču omogućava  korišćenje javnog prevoza, ali  i brojne popuste i do 30% za razne atrakcije kojih u Beču ima na pretek, od muzeja i galerija, dvoraca i palata, preko pozorišnih i operskih kuća, pa sve do brojnih ponuda u oblasti zabave i rekreacije. Kartica omogućava i popuste prilikom odlaska u kupovinu, ali i odlaska u neki od brojnih bečkih restorana sa lokalnom ili internacionalnom kuhinjom.

(c) wien.info

Odnedavno postoji mogućnost da se uz klasičnu karticu Vienna City Card dokupe i paketi za transfer od aerodroma do grada i povratno, kao i za organizovano razgledanje grada posebnim turističkim autobusom Hop-on-Hop-off, što donosi dodatne uštede turistima.

 

Dodatni paketi za transfer od aerodroma i za razgledanje grada

Klasična Vienna City Card, sa mogućnošću besplatnog korišćenja gradskog prevoza,  se može dobiti po ceni već od 17 evra za 24 sata putem interneta ili na brojnim prodajnim punktovima u gradu (hoteli, turističke informacije, punktovi za prodaju karata za gradski prevoz itd). Za 48 sati cena je 25€, a za 72 sata 29€.

Transfer za aerodrom važi 7 dana i može se koristiti više puta, a mogu se koristiti i sva sredstva javnog prevoza od aerodroma do grada i obrnuto. U kombinaciji sa 24 sata korišćenja gradskog prevoza cena je 34€, za 48 sati 42€ i za 72 sata 46€.

U paketu razgledanja grada, koji možete dokupiti zajedno sa paketom za transfer, ali i posebno, ako dolazite, recimo, autom, ili vozom, uključena je neograničena vožnja turističkim autobusom agencije Big Bus Vienna u periodu od 24 sata kao i rezgledanje grada pešice uz pratnju turističkog vodiča.  Cena za ovaj paket je, uz korišćenje gradskog prevoza za 24 sata je 43€, za 48 sati 51€ i za 72 sata 55€.

Više informacija na 13 jezika i mogućnost kupovine karata internetom i uštedom od 10% na Vienna Info-Vienna City Card

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava