Sport u Beču: 80 interaktivnih stanica i autogrami vrhunskih sportista

12.09.2023

Dan sporta u Beču održaće se u subotu, 23. septembra 2023. godine, a posetioci će moći da isprobaju brojne sportove i sadržaje na više od 80 stanica.

Foto @Facebook Tag des Sport

Dan sporta (Tag des Sports), najveća manifestacija u Austriji posvećena sportu, održaće se i ove godine po 22. put za redom, sa ciljem promovisanja sporta kao jednog od najvažnijeg segmenta života.

Sportski dan će se održati u subotu 23. septembra u bečkom Prateru, u blizini Ernst- Happel stadiona, kada se očekuje čak oko više desetina hiljada posetilaca. Kao i uvek, ovaj dan bi trebalo da pomogne, posebno deci i mladima, da se zainteresuju za sport i odaberu željeni sport s kojim će se baviti.

Hiljade posetilaca, 80 sportskih udruženja i klubova iz Beča i više stotina uspešnih sportista učestvovaće na najvećoj sportskoj manifestaciji ovog tipa na otvorenom  u Austriji.

Foto @Facebook Tag des Sport

Posetioce očekuje bogata ponuda sportova o kojima će moći da se informišu i aktivno da ih probaju. Posebnu zanimljivost predstavlja prisustvo olimpijskih i svetskih šampiona i drugih uspešnih sportista, sa kojima će posetioci moći da razgovaraju, dobiju preporuku za neki od sportova i slikaju sa njima ili dobiju njihov autogram .

Na 80 interaktivnih stanica sportisti i brojne sportske organizacije će motivisati  posetioce da postanu aktivni. Ukoliko vremenske prilike budu pogodne, ove godine se očekuje oko 400.000 posetilaca.

Dan sporta održaće se u Prateru,  u subotu, 23. septembra 2023. godine  od 10:00 do 18:00 časova, a ulaz i sve aktivnosti su besplatne.

Više informacija o ovoj manifestaciji, kao i program možete pronaći na zvaničnom sajtu “Dana sporta”.

 

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Kursevi plivanja za decu i omladinu na bečkim bazenima

Parkovi gde se trenira: Motorički parkovi u Beču za sve uzraste

Marko Arnautović fudbalsku karijeru nastavlja u Kini

Sport i kultura u Beču: Besplatne ponude za finansijski ugrožene osobe

 

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava