Dan sporta u Beču: 80 interaktivnih stanica i autogrami vrhunskih sportista

20.09.2019

Dan sporta u Beču održaće se u subotu, 21. septembra 2019. godine, a posetioci će moći da isprobaju brojne sportove i sadržaje na više od 80 stanica.

(c)Facebook Tag des Sports

Dan sporta (Tag des Sports), najveća manifestacija u Austriji posvećena sportu, održaće se i ove godine po 19. put za redom, sa ciljem promovisanja sporta kao jednog od najvažnijeg segmenta života.

Sportski dan će se održati u subotu 21. septembra u bečkom Prateru, u blizini Ernst- Happel stadiona,  kada se očekuje čak oko 400.000 posetilaca. Kao i uvek, ovaj dan bi trebalo da pomogne, posebno deci i mladima, da se zainteresuju za sport.

Hiljade posetilaca, 122 sportska udruženja i više od 400 uspešnih sportista učestvovaće na najvećoj sportskoj manifestaciji na otvorenom ovog tipa u Austriji.

(c) www.tagdessports.at

Posetioce očekuje bogata ponuda sportova o kojima će moći da se informišu i aktivno da ih probaju. Posebnu zanimljivost predstavlja prisustvo olimpijskih i svetskih šampiona i drugih uspešnih sportista, sa kojima će posetioci moći da razgovaraju, dobiju preporuku za neki od sportova i slikaju sa njima ili dobiju njihov autogram .

Fudbaler Andreas Ivanschitz, rekordna reprezentativka austrijske fudbalske reprezentacije Nina Burger i trener Verner Gregoritsch biće prisutni  na štandu ÖFB-a i biće dostupni za posetioce.

Na 80 interaktivnih stanica sportisti i brojne sportske organizacije će motivisati  posetioce da postanu aktivni. Ukoliko vremenske prilike budu pogodne, ove godine se očekuje oko 400.000 posetilaca.

Dan sporta održaće se u Prateru,  u subotu, 21. septembra 2019. godine  od 10:00 do 18:00 časova, a ulaz i sve aktivnosti su besplatne.

Dan sporta u znaku Olimpijskih igara i nagradno putovanje u Tokio

Manje od godinu dana deli nas od početka Olimpijskih igara -Tokio 2020 i tim povodom na bečkom Danu sporta na Prateru veliki broj događaja posvećeno je ovoj velikoj sportskoj manifestaciji. Prisustvo olimpijskih zvezda na glavnoj bini i autogrami su deo promocije, a prvi put glavna nagrada dolazi od Austrijskog olimpijskog komiteta, putovanje za dvoje na Olimpijske igre 2020. godine u Tokio. 

Učešće u nagradnoj igri je vrlo jednostavno:

1) Popunite 5 pečata od sportskih izlagača, kao dokaz da ste probali te sportove (sportske karte za nagradnu igru su dostupne na dan manifestacije).
2) Predajte takmičarsku kartu sa pečatima  u kutiju na Info štandu  do 15:30 časova i preuzmite torbu za poklončićima
3) Dođite na glavnu binu  u 16:00 časova za nagradno izvlačenje – i pobedite sa malo sreće!

Posebne atrakcije

Kao jedna od glavnih atrakcija ovogodišnjeg Dana sporta u Beču  je i Senad’s School2Rock , škola Senada Grošića, jednog od najpopularnijih BMX vozača na svetu. On će u sklopu svog novog šoua, posetiocima „odati“ i pokazati najinteresantnije trikove i vratolomije koje ne možete ni zamisliti na biciklu. Osim toga, zainteresovani posetioci mogu besplatno posetiti i BMX radionicu kod Senada Grošića.

Đinovska ljuljaška koja se ljulja do visine od 4 do 14 metara i okreće naopačke, posetiocima će pružiti nezaboravnu adrenalisku akciju i biće dostupna besplatno.

Više informacija o ovoj manifestaciji, kao i program možete pronaći na zvaničnom sajtu “Dana sporta”.

Organizator manifestacije “Dan sporta” je Ministarstvo sporta u saradnji sa Saveznom sportskom organizacijom BSO  i Sporthilfe.

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Kursevi plivanja za decu i omladinu na bečkim bazenima

Parkovi gde se trenira: Motorički parkovi u Beču za sve uzraste

Marko Arnautović fudbalsku karijeru nastavlja u Kini

Sport i kultura u Beču: Besplatne ponude za finansijski ugrožene osobe

 

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava